Mariborski župan Saša Arsenovič je danes na družbenem omrežju Facebook sporočil, da je »Maribor od danes uradno območje brez okužbe covid-19«.

Kot je še zapisal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je minilo 28 dni, ko med prebivalci Maribora ni bilo potrjene nove okužbe z virusom SARS-CoV-2.

»Tega smo veseli,« se je odzval tudi strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Matjaž Vogrin in dodal: »Že štiri tedne ni bilo v Mariboru niti enega pozitivnega izvida na covid-19. To pripisujem delovanju občine, ki je med prvimi sprejela ustrezne ukrepe, na drugem mestu pa so zagotovo tudi vse zdravstvene ustanove, klinični center in primarni nivo. Vsi ukrepi so bili ustrezni in pravočasni.«

»Verjamem, da bodo ti rezultati trajni in do drugega vala niti ne bo prišlo,« še meni Vogrin. 

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se sicer še vedno zdravi en bolnik s covid-19, ki je na intenzivnem zdravljenju.

Skupno je bilo v mariborskem kliničnem centru ozdravljenih 94 ljudi s covid-19, dvanajst jih je zaradi te bolezni izgubilo življenje. 

»V analizi dosedanjega poteka covid epidemije v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor lahko z zadovoljstvom sporočimo to, da v vsem tem času ni prišlo do niti ene okužbe s strani pacientov na zdravstvene delavce v naši ustanovi,« še dodaja strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kar po njegovih besedah kaže na ustrezne protokole in kvaliteto osebne varovalne opreme, ki so jo pri tem uporabljali.  

Graf stanja covid-19 bolnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor za obdobje od 17. marca 27. maja 2020 (vir: UKC Maribor).

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice