Foto: Nina Bračič, UKC Maribor
Študentje se te dni ponovno udeležujejo tradicionalne študentske krvodajalske akcije, ki se izvaja spomladi in jeseni. Že danes so študentje kri darovali na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, tam bo to mogoče storiti še jutri in v sredo.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sklopu »Študentskih krvodajalskih akcij«, ki potekajo po vseh Sloveniji, ponovno izvaja krvodajalsko akcijo pod sloganom »Častim ½ litra!«. Pridružite se jim lahko še jutri in v sredo, od 7.30 do 13. ure na Medicinski fakulteti.

Zaradi preprečevanja možnih prenosov bolezni prosijo, da svoj prihod obvezno potrdite in se dogovorite o uri prihoda na telefonskih številkah Centra za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor 02/321-22-71 ali 041/320-796.

Foto: Nina Bračič, UKC Maribor

Letošnja krvodajalska akcija poteka okrnjeno

»Letošnja krvodajalska akcija poteka okrnjeno. Koronakriza se nedvomno tudi tukaj pozna,« je povedala iz Petra Leber iz Centra za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Letos se projekt ne izvaja na Štuku, saj tam ne bi mogli zadostiti vsem pogojem, ki jih zahteva Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Foto: Nina Bračič, UKC Maribor

Tudi letos bo v sodelovanju z Društvom Študentov medicine Maribor možen vpis za darovanje kostnega mozga, v sodelovanju z Rdečim križem pa so na voljo pristopne izjave za darovanje organov ter tkiv po smrti. 

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi  simbolično darilo, ki ga podarja Študentska organizacija Univerze v Mariboru.

Foto: Nina Bračič, UKC Maribor
Foto: Nina Bračič, UKC Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice