Na 13. konferenci slovenskih elektroenergetikov Cigre-Cired so na tekmovanju študentov za najboljši referat zmagali študenti Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Mednarodni svet za velike elektroenergetske sisteme in Mednarodni kongres distributerjev električne energije sta povabila študente elektroenergetike slovenskih univerz na tekmovanje za najboljši študentski referat 13. konference slovenskih elektroenergetikov v Mariboru.

Na tekmovanju študentov, ki je potekalo minuli torek v hotelu Habakuk, so iskali nove ideje in poglede na elektroenergetiko. Predvsem pa so organizatorji želeli izvedeti kako študentje razmišljajo o prihodnosti elektroenergetike v Sloveniji in svetu.

Teme referatov

Na tekmovanju so bile razpisane štiri teme, ki pa so se v referatih lahko prepletale, in sicer:

 - proizvodnja električne energije (obnovljivi viri energije, konvencionalni viri z novimi idejami, novi naravni viri za oskrbo z energijo, …),

 - elektroenergetska omrežja (elementi omrežij, Smart Grids ideje, shranjevanje električne energije, …),

 - uporaba informacijskih tehnologij v elektroenergetiki (Cyber varnost, trg električne energije, internet/energetika, zanesljivost, …),

 - uporaba električne energije(učinkovita raba energije, električni promet, …).

Zmaga študentov FERI

Na tekmovanju je bilo prijavljenih sedem različnih referatov študentov Univerze v Mariboru in Ljubljani. Strokovno žirijo je najbolj navdušil referat z naslovom »Vizualizacija električnih polj v realnem času«, ki so ga pripravili Primož Sagmeister, Staša Gejo in Amadej Maurič, študentje in študentka 1. letnika elektrotehnike na Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru pod mentorstvom Petra Kitaka.

Nagrajeni so bili s knjigami, prejeli pa so tudi tablični računalnik.

Foto: FERI

Tagi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice