Študentski domovi Univerze v Mariboru obveščajo, da se v ponedeljek, 17 avgusta izteče rok za prijavo na razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v Študentskih domovih Univerze v Mariboru za študijsko leto 2020/2021.

Prijava na razpis je možna na spletnem portalu eVŠ, razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje pa so objavljene na spletni strani Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Študenti lahko oddajo elektronsko prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja na portalu eVŠ:

  • s kvalificiranim digitalnim potrdilom,
  • z uporabniškim imenom in geslom brez kvalificiranega digitalnega,
  • z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture AAI-račun oziroma z digitalno identiteto, s katero so študentje vpisani na Univerzo v Mariboru.

Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti.

Prav tako posamezniki ne smejo biti vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma ne smejo biti poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov ter prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine.

Povprečni bruto mesečni dohodek na člana družine posameznika v preteklem letu ne sme presegati 2630,76 evra. Študent mora imeti stalno prebivališče, oddaljeno najmanj 25 km od kraja študija, ter ne sme biti že predhodno izključen izključen iz študentskega doma.

Študentski domovi Univerze v Mariboru nudijo študentom 2.663 ležišč, cene bivanja pa se gibljejo med 73,50 in 138 evri. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov, na domači naslov pa bodo študenti prejeli odločbo, tej bo sledilo še vabilo na vselitev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice