Zbrane igrače so dobili otroci, ki so v teh dneh v bolnišnici.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Klub študentskih in dijaških družin Maribor, sta v prazničnem času izvedla akcijo zbiranja igrač za otroke, ki to obdobje preživljajo v bolnišnici. Danes so vse zbrane igrače predali predstavnikom Klinike za pediatrijo UKC Maribor.

Darila za socialno ogrožene, zbiranje igrač za bolne

Že tradicionalni decembrski projekt "Božiček – obdarovanje študentskih in dijaških družin" je bil socialno naravnan in sicer so s pomočjo koordinatorjev "Pomagajmo slovenskim otrokom" izbrali 9 družin v Sloveniji, ki so socialno ogrožene in se sami težko prebijajo skozi vsakdan. Družine so povabili na dogodek ali jim osebno predali izbrana darila. Tako so jim polepšali praznike ter jim vlili kanček upanja, saj so mnogi otroci tako sploh prvič prejeli svoje lastne igrače.

Na samem dogodku zbirali igrače za otroke, ki so praznike preživeli v bolnišnici. Pobuda je prišla s strani članov Kluba študentskih in dijaških družin Maribor, akcija pa se je odvijala že tudi v preteklih letih.

»Starši pravijo, da se nabere veliko igrač, ki so čez čas pozabljene, a še vedno zelo dobro ohranjene. Prav se nam je zdelo ponovno organizirati to akcijo in na ta način otroke naučiti podarjati, pomagati ostalim ter razmišljati o soljudeh. Akcija zbiranja je bila tudi tokrat uspešna, saj smo zbrali eno zelo veliko škatlo plišastih živali, ter štiri srednje velike škatle ostalih igrač. Pri tem naj omenim kemično čistilnico Žajfa, ki nam je podarila pranje vseh plišastih igrač,« je povedala Bernarda Jerajpredsednica KŠDDM

 Zbrane igrače so danes predstavniki KŠDDM in ŠOUM predali Kliniki za pediatrijo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice