Fotografija je simbolična.
Otroke, stare od 6 do 17 let, je do 22. junija oziroma do zapolnitve prostih mest mogoče prijaviti za počitniško letovanje v Poreču ali na Pohorju. Kakšne bodo cene?

Začelo se je zbiranje prijav za počitniško letovanje otrok v nastanitvah Vzgojno-izobraževalni in rekreacijski center v Poreču in Dom Miloša Zidanška Pohorje v tem letu.

Prijave zbirajo na Zvezi prijateljev mladine Maribor, na elektronskem naslovu [email protected].

Prijave bodo zbirali do zapolnitve prostih mest v posamezni izmeni, zadnji rok je 22. junij.

Takšne so cene letošnjih letovanj

Za 11-dnevno letovanje v Poreču cena za predšolske otroke od dopolnjenega 6. leta starosti in osnovnošolce znaša 376,95 evra. Za srednješolce do dopolnjenega 18. leta starosti znaša 415,35 evra. Pri zdravstvenem letovanju delež staršev znaša 103,80 evra.

Za 11-dnevno letovanje na Pohorju cena znaša 332,05 evra. Delež staršev pri zdravstvenem letovanju znaša 58,90 evra.

V ceno so vključeni: prevoz, bivanje, hrana, zavarovanje, zdravniško potrdilo, varstvo, zdravstveno varstvo, pedagoško vodstvo, organizacijo in izvedbo interesnih dejavnosti, stroške organizacije in DDV.

Občina lahko pokrije do 75 odstotkov stroškov

Občinsko subvencioniranje letovanja otrok bo mogoče do porabe namenskih sredstev po občinah in do porabe odobrenih zdravstvenih predlogov.

Občine bodo upravičenost in višino subvencioniranega počitniškega letovanja otrok v letu 2020 ugotavljale na podlagi dohodkov družine v letu 2019 oziroma na osnovi veljavne odločbe o upravičenosti do otroškega dodatka. Občine bodo poravnale do 75 odstotkov stroškov letovanja.

V primeru večjega števila prijav, kot je na razpolago finančnih sredstev, imajo prednost pri prijavi starši otrok, ki preteklo leto niso letovali s sofinanciranjem občine.

Več informacij je na voljo na tej spletni povezavi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice