Slika je simbolična.
Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bo danes popoldne prvič zasedal v novi sestavi po tistem, ko je vlada imenovala tri nove predstavnike.

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bo moral izvoliti novega predsednika sveta zavoda, pričakovati pa je tudi razjasnitev negotovosti okoli nedavno potrjenega razpisa za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, poroča STA.

Poleg dosedanjega predsednika sveta zavoda Jožeta Šabedra, sicer iz vrst SDS, ki je januarja odstopil s tega položaja, je vlada odpoklicala tudi člana Stanislavo Naterer in Srečka Felixa Kropeta DeSUS, oba iz vrst DeSUS, namesto njih pa v svet zavoda za preostanek mandata, do 4. septembra, imenovala Kazimirja Miksića iz SDS, Federica Victorja Potočnika iz NSi in Simona Trpina iz SMC.

Po Šabedrovem odstopu je sklicevanje sej sveta zavoda prevzel namestnik predsednika sveta zavoda Mitja Hojs, a po tolmačenju pravne službe Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je odstop Šabedra veljaven šele po potrditvi na vladi, še poroča STA.

Na tej podlagi je bila preklicana seja sveta zavoda, ki jo je Hojs sklical za 4. marec, kasnejša dopisna seja pa je bila izvedena, a uprava kliničnega centra smatra njene sklepe za neveljavne.

Na omenjeni dopisni seji so z glasovi šestih od skupno enajstih članov sveta zavoda potrdili razpis delovnega mesta direktorja kliničnega centra za naslednja štiri leta, saj direktorju Vojku Flisu junija poteče mandat. Zatem bi moral Univerzitetni klinični center Maribor javno objaviti ta razpis, a tega doslej še ni storil.

Zaenkrat po poročanju STA ni znano, ali bo svet zavoda v novi sestavi še enkrat potrjeval ta razpis. Na dnevnem redu današnje seje, ki bo iz epidemioloških razlogov potekala na daljavo, tega ni. 

Je pa na njem zamenjava člana razpisne komisije za izvedbo tega razpisa. V to komisijo je bil na omenjeni dopisni seji imenovan zdaj razrešeni član sveta zavoda Krope.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice