Vodstvo Magnine nove hoške tovarne je v ponedeljek pozno popoldne sledilo odločitvi graške družbe in sprejelo odločitev o začasni ustavitvi proizvodnje.

Kot so za STA pojasnili v podjetju, je odločitev posledica aktualnih razmer zaradi širjenja okužbe z novim koronavirusom, zato bodo zaposleni do 27. marca čakali na delo od doma.

V hoškem obratu, kjer od letošnjega leta deluje lakirnica avtomobilskih karoserij in zaposluje okoli 200 ljudi, so še povedali, da so ukrep predhodno uskladili s sindikatom, vse morebitne prihodnje nove ukrepe pa bodo usklajevali z razmerami in usmeritvami pristojnih državnih organov.

Proizvodnja ustavljena tudi v Gradcu

Za dva tedna je proizvodnjo danes ustavila tudi Magna Steyr v avstrijskem Gradcu, od koder v Hoče tudi vozijo avtomobilske karoserije na lakiranje in kamor se na delo sicer vozi tudi precej Slovencev. Kot so pojasnili, je težava predvsem pomanjkanje delov, zato so proizvodnjo tam ustavili do 30. marca.

V Magni poudarjajo, da so vsakodnevno tudi v stiku s strankami, od katerih so mnoge prav tako napovedale prekinitev ali spremembe proizvodnje. Po 30. marcu naj bi delo v tovarni predvidoma nadaljevali z nespremenjenim tempom, so pa v družbi napovedali, da bodo v stiku z zdravstvenimi oblastmi ter da bodo v ospredje postavili zdravje in dobro počutje zaposlenih.

Na delo bo doma iz graške Magne moralo čakati okoli 6000 zaposlenih v proizvodnji, medtem ko naj bi nekateri obrati v Avstriji za zdaj še delali. Prav tako bodo od doma delo še naprej opravljali tudi zaposleni v inženiringu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Svetlana Maka… (nepreverjen)

če bi klovnova vlada že prej sprejela pametne ukrepe se to ne bi moralo dogoditi

Starejše novice