Vir: Mestna občina Maribor
Ta mesec se v Mariboru pričenja dolgo pričakovana prenova skate parka, ki ga bo prenovilo podjetje Lesnina MG oprema.

Izbrani izvajalec del je bil ta teden že uveden v delo, poroča STA. Na občini so tako že pred letom dni obljubili: »Nov skate park se bo od starega razlikoval po obsegu površine in podrobnem oblikovanju poligona v sklenjeno celoto vrhunskih in sodobnih športnih naprav, primernih za organizacijo večjih, tudi mednarodnih tekmovanj.«

Po idejni zasnovi podjetja Arhiteza ga bosta sestavljala rolkarski poligon in društveni objekt s ploščadjo, kjer bosta tudi možna gostinska dejavnost in skladiščenje opreme.

Vrednost objekta ocenjujejo na 587.000 evrov, kar naj bi občinski proračun že zagotavljal.

Zaživel bo tudi park ob Pekrskem potoku

V prihodnje je načrtovana tudi ureditev parka ob Pekrskem potoku. V ta namen so s pomočjo Društva arhitektov Maribor izvedli javni natečaj in kot najboljšo med štirimi prispelimi ocenili rešitev, ki so jo pripravili Matej Kučina, Aleš Mlakar in Uroš Razpet s sodelavci. Naslednja faza je izdelava podrobnejšega načrta za izvedbo parka, ki naj bi vključevala tudi pripombe javnosti.

Preureditev Pekrskega potoka v park je po navedbah samoorganiziranih četrtnih skupnosti Nova vas in Radvanje priložnost, da Pekrski potok zopet zaživi. Dosedanji posegi so namreč nekoč vijugast potok spremenili v regulacijski kanal, košenje brežin pa zdesetkalo življenje v in ob njem. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice