Še to jesen bo pod spodnjo postajo mariborske vzpenjače nastal trg.

Še pred letošnjo zimo se obetajo korenite spremembe pod vznožjem Pohorja. V preteklih tednih je že bila urejena nova pot in most, ki vodi od parkirišča do spodnje postaje pohorske vzpenjače. V jesenskih mesecih pa bo pod Pohorjem nastal nov trg.

Namesto parkirišča bo pod spodnjo postajo gondole nastal trg, ki bo namenjen zbiranju obiskovalcev smučišča in razširitvi gostinske dejavnosti.

Urbani prostor pod vznožjem Pohorja bo videti tako.

Dostop le za avtobus in intervencijska vozila

Odločitev za spremembo izhaja predvsem iz potrebe po ureditvi avtobusnega postajališča oziroma obračališča na liniji 6. S tem se bo posledično uredil celotni prometni režim za nemoteno izvajanje dejavnosti mestnega prometa.

»Ureditev prometnega režima v območje umirjenega prometa z zaporo s potopnimi valji, daje prednost dostopa na območje zgolj za tiste poslovne subjekte in intervencijske službe, ki tega potrebujejo za nemoteno izvajanje dejavnosti,« so za Mariborinfo povedali na Mestni občini Maribor.

Z zaprtjem območja za promet individualnih vozil bo z ukinitvijo manjšega parkirišča razširjen urbani prostor, ki bo bolj prijazen za vse obiskovalce Pohorja. Po novem bo parkiranje ob kioskih mogoče le za vozila invalidov, dostave ter električno »car sharing« vozilo.

Urejeni urbani prostor bo dvignil standard

Kljub zmanjšanju števila parkirnih mest, je v neposredni bližini veliko urejenih parkirnih površin, ki omogočajo varen dostop otrok v času počitnic in smučarske dejavnosti, pojasnjujejo na mariborski občini.

»Sam trg, krožišče in pločniki ob kioskih ter pot do parkirišča bodo celovito urejeni in bodo dvignili sam standard vstopne postaje Vzpenjače. Vsekakor se nadejamo pozitivnih odzivov tujih gostov,« so za Mariborinfo še povedali na mestni občini.

Vrednost projekta ureditve avtobusnega obračališča in ureditve urbanega prostora je ocenjena na 110.000 evrov. Dela se bodo začela že to jesen, končana pa bodo v roku dveh mesecev od začetka del.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice