Doris Urbančič Windisch je bila na mestu direktorice mariborskega zavoda za turizem vse od leta 2017, v začetku avgusta pa je odstopila.

Kot je Doris Urbančič Windisch potrdila za Mariborinfo, je dala odpoved zaradi osebnih razlogov. Zakaj točno je zapustila direktorski stolček ni izdala, je pa povedala, da turističnega sektorja ne zapušča.

Pozanimali smo se, kakšno osebo si Mestna občina Maribor želi na čelu Zavoda za turizem Maribor - Pohorje?

Za Mariborinfo so z občine odgovorili, da si »vodstvo Mestne občine Maribor želi strokoven, kreativen in povezovalen zavod za turizem, ki bi znal povezati ključne akterje na področju kulturnega, športnega, kongresnega turizma v mestu in okolici in se znal hitro in učinkovito prilagajati prostoru in času, v katerem deluje«.

Poudarili so še, da »partnerstvo za Pohorje, ki ga vodi Mariborska razvojna agencija in v okviru katerega ima pomembno vlogo tudi Zavod za turizem Maribor – Pohorje letos izvaja kampanjo Pohorje 365, v sklopu katere se prvič produktno povezuje celotno Pohorje in izvaja digitalna promocija. Na to smo ponosni. Rezultati so vidni predvsem v pohorskih hotelih in planinskih kočah, kjer beležijo za okoli 40 odstotkov več nočitev v primerjavi z istim obdobjem v lanskem letu.«

Na mariborski občini še poudarjajo, da se »po informacijah turističnih agencij, ki prodajajo pakete, in gostincev turisti na kampanjo pozitivno odzivajo. Zaživela je tudi Pohorska kulinarična transverzala, ki jo vodi Turistično društvo gostincev Pohorja, v katero so se povezali pohorski gostinci štirih občin Hoče –Slivnica, Slovenska Bistrica, Ruše in Maribor.«

»Takšnega povezovanja bi si želeli tudi na območju samega mesta, na medobčinski in regijski ravni kot tudi na ravni celotne turistične destinacije. Turizem niso samo hotelirji in gostinski ponudniki, temveč celovito doživetje, ki ga oblikujejo dogodki, vizualna podoba mesta, narava, šport in kultura v najširšem pomenu besede pa tudi gostoljubnost prebivalcev, vzdušje in utrip mesta,« še dodajajo na mariborski občini.

»Zavod za turizem vidimo kot ključni povezovalni člen med ponudniki raznovrstnih turističnih storitev, turističnih društev in njihovih zvez, generator inovativnih turističnih produktov in kot učinkovitega izvajalca dejavnosti in storitev v javnem interesu na eni in tržno usmerjenega upravljavca turističnih produktov na drugi strani,« še poudarjajo.

»Maribor ima veliko neizkoriščenih turističnih potencialov in s ciljem spremeniti obstoječe stanje se na ravni Mestne občine Maribor med drugim veliko pozornosti posveča pripravi strateških dokumentov, ki obravnavajo vizijo in prihodnost tako mestnega kot destinacijskega turizma, ob hkratnem zavedanju, da bodo za izvrševanje tovrstnih dokumentov v praksi potrebni tudi primerni ljudje,« so še dodali.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Milan55 (nepreverjen)

No, super, vizija je. Zdaj pa s polno paro naprej!

Kritik (nepreverjen)

Za direktorja si želijo nekoga iz vrste vinogradniske ali gostinske družine ! Kdo le bi lahko to bil ?

Pesnitev (nepreverjen)

Windischeva bo pa res ogromna naredila na gospodarstvu v smislu razvoja mariborskega turizma, če sklepamo po tem, kako nekoristna in zapravljiva je bila na Zavodu za turizem.....

Starejše novice