Neposredno med Dravo in hidroenergetskim kanalom s startom in ciljem na Centralni čistilni napravi Maribor je danes potekala tekaško rekreativna prireditev Tečem zDravo.

Tekači vseh starosti in telesne pripravljenosti so se pomerili na pet ali na deset kilometrov dolgi trasi. Organizator Aquasystems je bil vesel odličnega odziva tekačev in obiskovalcev, z organizacijo so želeli poudariti sožitje našega mesta in okoliških občin z reko ter poudariti zdrav način življenja in spoštljiv odnos do narave. Tek je bil organiziran kot posvetilo reki, prepoznavnemu prostorskemu poudarku našega mesta in kot opomnik pomena varovanja naših voda in okolja.

Prireditev je simboliziralo medgeneracijsko druženje s središčem dogajanja na Centralni čistilni napravi, kjer udeleženci vodi vračajo življenje in gibanje. Veseli so bili tudi velikega odziva dijakov in profesorjev iz Druge gimnazije, organizatorji pa obenem upajo, da se prihodnje leto med sabo pomeri še več srednjih šol. 

Zbrana sredstva za nakup defibrilatorja

Prireditev so poklonili meščanom mesta Maribor, prihodek od prijavnin pa je bil namenjen nakupu defibrilatorja, ki ga je direktor Aquasystemsa Leon Lozar predal županu občine Hoče - Slivnica Marku Soršaku.

Dobrodelnost

Tek je bil oplemeniten še z dodatno dobrodelno akcijo zbiranja sredstva za dvanajstletnega Miho Pignarja, ki je ob rojstvu utrpel možgansko krvavitev, zaradi katere ima cerebralno paralizo. Aquasystemsovi dobrodelni akciji so se s prostovoljnim prispevkom odločili pridružiti tudi številni obiskovalci prireditve Skupaj so zbrali več kot 700 evrov. Za prostovoljni prispevek pa so vsi darovalci v zahvalo prejeli tekaško majico in silikonsko zapestnico s sloganom »Tek na dolge proge«. 

FOTO: Tečem zDravo

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice