Tradicionalna tekaška prireditev »Tek zDravo jutri«, ki jo je deseto leto zapored organizirala družba AquaSystems, je tokrat postregla z rekordno udeležbo.

Letos je prireditev potekala v prilagojeni obliki in pod sloganom »Tečemo narazen, pomagamo skupaj«. Teka se je udeležilo 1399 tekaških navdušencev iz vse Slovenije. Skupno število pretečenih kilometrov je AquaSystems pretvoril v dobrodelna sredstva. 

Tekači so letos tekli posamezno

»Tek zDravo jutri«, ki v skrbi za ohranjanje Drave in življenja ob njej, vsako leto privabi številne tekače in ljubitelje narave na bregove Drave ob Centralni čistilni napravi Maribor. Letos je v skladu s priporočili za omejitev epidemije tek potekal v spremenjeni obliki. Tradicionalno družabno-rekreativno prireditev je zamenjal tek posameznikov.

Tekači so se med 12. in 14. junijem podali na pet ali deset kilometrov dolgi tek v lastni režiji na poljubni lokaciji. Kljub drugačni izvedbi je letošnji tek privabil rekordno število tekačev.

Skoraj 1400 udeležencev

Kar 1399 tekaških navdušencev je darovalo svoje pretečene kilometre v dober namen. Skupaj se je tako nabralo 9160 pretečenih kilometrov. Za vsak kilometer je AquaSystems daroval 55 centov, kar je skupaj naneslo 5038 dobrodelnih evrov.

Štefka Vegan, redna udeleženka in ljubiteljica Teka zDravo jutri, je o letošnjem teku povedala: »Teka zDravo jutri se vsako leto z veseljem udeležim, saj mi rekreacija v naravi ob čistem zraku veliko pomeni. Ob tem dobim nov zagon in posebno energijo, ki osreči mojo dušo. Čeprav je bil tek letos virtualen, sem se ga z veseljem udeležila in ga v celoti opravila vzdolž čudovite Drave.«

Denar spodbujanju enakih možnosti oseb z motnjo v duševnem razvoju

Del zbranih sredstev so podarili Medobčinskemu društvu Sožitje Maribor za pomoč pri zagotavljanju kakovostnega in polnega življenja njihovih članov ter spodbujanju enakopravnosti in enakih možnosti oseb z motnjo v duševnem razvoju, del pa so jih namenili nakupu defibrilatorja. Ta bo odslej dostopen na prostem zraven bankomata pri trgovini v Dogošah.

Leon Lozar direktor družbe AquaSystems je povedal: »Letos se je tek odvil na drugačen način kot običajno, odziv udeležencev pa je presegel vsa pričakovanja! Hvaležni smo vsem, ki so se teka udeležili in tako pokazali, kako pomembna je medsebojna povezanost.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice