Na afero z dopingom se je odzvala tudi skupina tekačev pri Atletskem društvu Štajerska Maribor, ki je trenirala z osumljencema za nedovoljen promet s prepovedanimi poživili.

Mariborski kriminalisti so včeraj opravili tri sklope hišnih preiskav zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi snovmi v športu, pri čemer so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa pri tem pridržali. Gre za Borisa Špesa, zaposlenega v mariborskem kliničnem centru, ki naj bi kradel farmacevtske preparate ter jih kot športno poživila preprodajal na črnem trgu, in znanega trenerja atletov na dolge proge Igorja Šalamuna.

Tekači presenečeni

Atletsko društvo Štajerska Maribor se je že včeraj odzvalo na kriminalistične preiskave domnevnega nedovoljenega prometa s prepovedanimi živili pri dveh osebah, ki sta povezani s klubom. V društvu so šokirani in so vsakršno povezavo z dopingom zanikali. Od dejanj osumljenih so se ogradili ter poudarili svojo ničelno toleranco do dopinga.

Zdaj se je oglasila še skupina njihovih tekačev, ki je z osumljenima trenirala.

»Vodstvo kluba se je sestalo s skupino atletov na dolge proge, članov AD Štajerska Maribor, kateri so trenirali pod vodstvom trenerja Igorja Šalamuna. Člani skupine so presenečeni nad domnevnimi očitanimi dejanji trenerja Šalamuna in tekača Špesa, saj takšnih dejanj v času treniranja ni bilo zaznati. Dejanj osumljenih posameznikov ne poznajo in jih posledično ne morejo komentirati, se pa od njih ograjujejo ter so v vseh pogledih pripravljeni sodelovati s pristojnimi organi,« poudarja Darjan Murko, predsednik AD Štajerska Maribor.

Zadevo bo obravnavala tudi društvena disciplinska komisija, o nadaljnjih ukrepih pa bo na podlagi ugotovitev pristojnih organov in disciplinske komisije, na izredni seji odločal UO AD Štajerska Maribor, so še sporočili iz društva, kjer so pripravljeni sodelovati v vseh postopkih s pristojnimi službami.

Kot je zatrdila mariborska policija, trenutno še vedno potekajo kriminalistične aktivnosti, zato policija dodatnih informacij ne razkriva. Predvidoma naj bi več povedali v petek oziroma, ko zaključijo s predkazenskim postopkom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice