Na prodaj so vsi trije mestni hoteli v lasti nekdanjega hotelirskega velikana. Po prodaji teh hotelov bodo Terme Maribor ostale lastnik le še hotela Habakuk, ki trenutno ne obratuje.

Na spletni strani nepremičninskega portala Hotel Invest International se prodaja trojica mariborskih hotelov - štirizvezdični hotel Mercure in trizvezdični hotel Ibis, ki sta bila nekoč znana pod imenoma Piramida in Orel, ter mladinski hotel Uni. 

Soba v hotelu s štirimi zvezdicami Mercure. / Foto: spletna stran Hhotelinvest.international

V opisu hotelov je navedeno, da so lastniki zelo motivirani za prodajo in da bodo vse ponudbe upoštevane. Nakup se lahko izvede posamezno ali preko nakupa lastniških deležev. 

Vsi trije hoteli se nahajajo v središču mesta, oddaljeni manj kot 1,5 kilometra drug od drugega.

Hotel Ibis Styles Maribor City Center. / Foto: spletna stran Hhotelinvest.international
  • Hotel Mercure je poslovni hotel s štirimi zvezdicami, ki se nahaja v mestnem središču in nudi 78 sob.
  • Ibis Styles Maribor City Center je s tremi zvezdicami zasnovan hotel z 71 sobami, ki se nahaja v zgodovinski zgradbi v osrčju starega mestnega jedra. Od najpomembnejših trgovin in drugih znamenitosti v Mariboru je oddaljen le nekaj korakov.
  • Uni Youth hostel s 55 sobami ima kar pet trikotnikov – gre za najvišjo kategorijo hostlov v Sloveniji.
Recepcija v hotelu Mercure. / Foto: spletna stran Hhotelinvest.international

V lasti nekdanjega velikana le še Habakuk

Terme Maribor, ki so bile največji ponudnik nočitvenih zmogljivosti v Mariboru, so pred kratkim že prodale Gostilno pri Treh ribnikih. Kupec te je bilo občinsko podjetje Mestne nepremičnine. Mestna občina Maribor je tako postala lastnik gostilne z eno najdaljših tradicij v Mariboru.

»Nakup objekta Pri treh ribnikih s pripadajočimi zemljišči je za Mestno občino Maribor strateškega pomena. Z njim si zagotavljamo dolgoročni vpliv na razvoj Mestnega parka, njegovih športno-rekreativnih površin in zaledja s hribi Mestni vrh, Kalvarija in Piramida, na katerem so ostaline gradu, po katerem nosi ime naše mesto,« je ob podpisu prodajne pogodbe povedal župan Saša Arsenovič.

Prav tako so Terme Maribor prodale hotel Bellevue, že pred časom pa tudi Medicinsko-termalni center Fontana, Gostilno Štajerc in Travel Shop. Terme Maribor ostajajo lastnik pohorskega hotela Habakuk, ki pa je do nadaljnjega zaprt in se trenutno prenavlja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice