V mesecu maju je v Planetu Koper zaživela nova čokoladna kavarna Tete Fride, tako sedaj tudi primorski konec Slovenije uživa v čokoladnih kreacijah popularne tete. Po Mariboru, Limbušu, Celju in Ptuju je priljubljena čokoladna kavarna sedaj tudi na Obali.

Teta Frida tudi v Kopru obiskovalce razvajala s svojimi 100-odstotno naravnimi slaščicami, sladoledi in čokoladnimi kreacijami. Kavarna se lahko pohvali s čudovito teraso nad Koprom in posebnim čokoladnim kotičkom, kjer so na prodaj Fridine sladke kreacije.

Obiskovalci se lahko pripravijo na nepozabno sladko izkušnjo, saj odločitev pred vitrinami Tete Fride nikakor ne bo enostavna! Izbirali bodo lahko med več kot štiridesetimi svežimi in popolnoma naravnimi sladicami ter med več kot tridesetimi različnimi vrstami 100-odstotno naravnega sladoleda.

Privoščite si sladoled brez slabe vesti

Poletje je pred vrati in s tem tudi sezona sladoledov. Ker je Teta Frida zavezana samo popolnoma naravnim sestavinam, so tudi njeni sladoledi 100-odstotno naravni in ne vsebujejo umetnih barvil, arom, konzervansov ali drugih dodatkov za mazavost, zračnost in obstojnost, seveda tudi ne trans maščob.

Naravni sladoledi so težji, po volumnu pa manjši. Pri Teti Fidi boste dobili najboljše naravne sestavine, zavite v kremasto zmrzlino, ki je ne boste nikoli pozabili. 

Brezgrešno sladkanje s Fit Frido

Linija funkcionalnih sladic Fit Frida je zasnovana po najnovejših odkritjih s področja uravnotežene prehrane, zato je brez dodanega sladkorja, moke in slabih maščob. Sladice in sladoledi Fit Frida navdušujejo vse LCHF, paleo in keto privržence ter diabetike in vse, ki se izogibajo sladkorju in glutenu. Seveda so tudi vsi izdelki Fit Frida popolnoma naravni. Med njimi najdete tudi proteinske. Psst, naj vam zaupamo, v kratkem bo Fit Frida predstavila novo proteinsko sladico in proteinski sladoled, njami sta!

Teta Frida za svoje kreacije prejela svetovne nagrade

Teta Frida je v Londonu prejela prestižno mednarodno nagrado za čokolado in čokoladne izdelke, ki jo podeljuje Academy of Chocolate. Z mednarodno nagrado Great taste, imenovano tudi »Oskarji sveta hrane in pijače«, pa se je uvrstila v sam vrh elitnih proizvajalcev.

Nagrada Great taste sodi med največjo in najbolj cenjeno nagrado v svetu kulinarike in je edinstveno merilo uspešnosti in vrednotenja gastronomskih izdelkov. Poleg ocenjevanja teksture, videza in kakovostnih sestavin, definira predvsem odličen okus – ne glede na znamko ali embalažo izdelka. Izdelki so podrobno ocenjeni s slepim testiranjem, ki ga izvedejo cenjeni izbrani degustatorji.

Dobrodelnost in čokolada z roko v roki

Ob odprtju je Teta Frida ponovno pokazala svojo dobrodelno plat in se z velikodušno donacijo priključila veliki zgodbi - projektu 20za20, ki slovenskim šolam podarja glasbila. Z znanim slovenskim bobnarjem Markom Soršakom Sokijem, pobudnikom projekta, je združila moči in z novimi glasbili so skupaj obdarili Osnovno šolo Antona Ukmarja v Kopru.

Razlika v pitju kave

Teta Frida v svojo novo kavarno v Kopru vabi tudi vse ljubitelje kave. Izpostavlja pa eno razliko, ki jo je opazila med Primorci in Štajerci. Ti se med seboj razlikujejo v velikosti kave, ki jo pijejo.

Če v Kopru naročite kapučino ali kavo z mlekom, se ne smete čuditi, če jo boste dobili postreženo v espresso skodelici. Ampak brez skrbi, teta je poskrbela za prevode iz štajerščine v primorščino in obratno. Tako bo do vsakega gosta vedno prišla le najboljša kava prave velikost.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tonci koper (nepreverjen)

Tak pač...

Starejše novice