Foto: PGD Radlje ob Dravi
Zaradi obilnega sneženja in teže novozapadlega snega iz Podravja in Koroške poročajo o snegolomu. Sneženje je tudi na območju Maribora povzročalo preglavice.

V regijskem centru za obveščanje Maribor so včeraj na območju Mestne občine Maribor zabeležili tri dogodke povezane s snegolomom, na katerih so posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica.

V občini Podvelka se je danes zjutraj zaradi teže snega podrlo nekaj dreves na glavno cesto med Podvelko in Ožbaltom. 

Podrto drevo je poškodovalo tudi osebno vozilo. Podrta drevesa odstranjujejo dežurni delavci cestnega podjetja Vzdrževanje in obnova cest Celje.

O snegolomu poročajo še iz občin Šentilj, Starše, Duplek, Ruše, Selnica ob Dravi, Lovrenc na Pohorju, Oplotnica, Ribnica na Pohorju, Radlje ob Dravi, Muta, Prevalje in Črna na Koroškem.

Težave tudi v prometu

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je ob 4.43 se je na cesti Radlje ob Dravi - Dravograd v občini Muta prevrnilo kombinirano vozilo.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi so zavarovali mesto nesreče in postavili poškodovano vozilo na kolesa. Poškodovanih ni bilo.

Obilno sneženje preko preteklega dne je povzročilo precej težav gasilcem in drugim službam predvsem na območjih severnega in severovzhodnega dela Slovenije. Skupno je bilo zabeleženih 35 dogodkov. Težek sneg je podiral drevje, ki je padalo preko cestišč in oviralo promet, se podiralo preko elektrodistribucijskih daljnovodov in povzročalo izpade dobave električne energije

Zabeleženi so bili trije izpadi dobave elektrike. Za sanacijo posledic so bili aktivirani gasilci šestnajstih enot, od tega ene poklicne in petnajst prostovoljnih.

Težave povzročale tudi poplave ...

Preko preteklega dne je obilno deževje povzročilo precej dela gasilcem ter delavcem komunalnih, cestnih in drugih služb. Skupno je bilo zabeleženih 71 dogodkov, od tega 67 na območju slovenske Istre ter posamezni dogodki z območij Novega mesta, Bleda in Dravograda.

Za sanacijo posledic so bili aktivirani gasilci iz skupno petnajst gasilskih enot, od tega ene poklicne in štirinajstih prostovoljnih. 

Gasilci in druge službe so imeli največ dela s črpanjem meteorne vode iz objektov, nameščanjem protipoplavnih vreč, sanacijo zemeljskih plazov, odstranjevanjem podrtih dreves, ki so padla zaradi razmočenega terena.

Kako bo danes?

Danes bo pretežno oblačno, rahlo sneženje na severovzhodu Slovenije bo dopoldne ponehalo. Nekaj jasnine bo občasno na Primorskem, ob morju lahko popoldne nastane kakšna kratkotrajna ploha. Temperature bodo v notranjosti od nič do štiri, na Primorskem od sedem do enajst stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma oblačno in ponekod megleno, v južnih in v zahodnih krajih lahko nastane kakšna manjša ploha. Jutranje temperature bodo od minus pet do ena, ob morju okoli šest, najvišje dnevne od nič do štiri, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno, tu in tam bodo možne rahle padavine. V nedeljo se bo od zahoda postopno jasnilo, na Primorskem bo zapihala šibka burja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice