Ponoči je močno naletavanje snega povzročilo kar nekaj preglavic, težav in reševanj.

Danes zjutraj smo se prebudili v pravo decembrsko atmosfero, z belimi strehami in ropotom lopat. Vendar pa je ponoči naletavanje snega terjalo tudi kar nekaj nevšečnosti, na delo pa so morali priskočiti predvsem dežurne službe. 

Snegolom povzročal težave

Ceste so bile spolzke, zaustavljal se je cestni promet, rušilo je drevesa ... V Slovenskih Konjicah so javili visok sneg in prekinitev prometa ob zgodnji 5.20, ob pol 8. uri je v Slovenski Bistrici padlo drevo na avto, ob 2.38 je v Spodnji Sveči v občini Majšperk na cesto padlo drevo, katerega so nato odstranili delavci dežurne službe CP Ptuj, do padca drevesa pa je prišlo tudi v Dupleku. Ob 5.21 je v naselju Spodnja Korena padlo drevo na cestišče, katerega so morali gasilci PGD Korena razžagati in odstraniti s cestišča.

FOTO: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

V Slovenskih Konjich pa so ob 6. uri zjutraj na relaciji Slovenske Konjice–Bezina pri odcepu za Vešenik s cestišča zdrsnila tri osebna vozila, ki so jih nato s tehničnim posegom izvlekli iz jarka Gasilci PGD Slovenske Konjice.

Pod težo snega je popustilo tudi drevo v Trnovski vasi, enako v Sveti Ani, kar nekaj pa jih je padlo tudi v Lovrencu na Pohorju. 

Kar nekaj težav je nastopilo v okolici Ptuja, kjer se je v kraju Podvinci ob 4.41 podrlo drevo, ki so ga nato odstranili delavci dežurne službe CP Ptuj.

V Dornavi, v naselju Prerad, je ob 3.16 padlo drevo zaprlo lokalno cesto, ki so jo nato sprostili gasilci PGD Polenšak. Minuto a tem pa so se v Gorišnici pod težo snega pretrgali telekomunikacijski vodi in ovirali promet. Delavci dežurne službe Telekoma so napako odpravili.

Tudi v občini Ormož so v tem času, ob 3.26, imeli delo gasilci PGD Bresnica, ki so s cestišča odstranjevali dve padli drevesi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice