FOTO: Janez Leskovar
Tokrat smo se pogovarjali z glasbeno zasedbo The Rocktors - o silvestrovanju, Mariboru in rokenrol življenju.

Glasbena zasedba The Rocktors prihaja iz Maribora in okolice ter ustvarja že od oktobra 2012, na njihovem repertoarju pa najdemo priredbe znanih rock/hard-rock klasikov – AC/DC, Motorhead, Guns N' Roses, The Cult …

Že med intervjujem se je čutila posebna rokenrol energija, ki so jo oddajali člani: bobnar Martin »Fonza« Grajfoner (Rokodelci, Granna, Invite), basist Miha »Jare« Jarh (Granna), kitarista Jernej »Nezza« Kocjančič in Sergej »Sero« Kleva (Germinal) in vokalist Darjan Kocmut (7th Angel, Toxic Heart, To=To, Akustični orgazem).

»Poznali smo se že od prej. Večinoma smo skupaj igrali tudi po raznih bendih, seveda ne v takšni zasedbi kot sedaj. Vsi poslušamo isto glasbeno zvrst, tako da je bilo le vprašanje časa, kdaj se bomo združili v takšno zasedbo,« razlaga bobnar.

Tudi na silvestrovo so v Mariboru dokazali svojo energijo ter moč ustvariti odličen žur in prijetno vzdušje.

 »Odziv publike je bil res enkraten. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Igorju Fekonji - Fekiju za povabilo. Tvegano je povabiti za silvestrovo rock band, vendar se je poteza izkazala za zelo uspešno,« je dodal kitarist Sero.

Foto: Janez Leskovar

»Meje so odprte«

Člani zasedbe imajo precej izkušenj na glasbenem področju. Skozi leta so igrali v različnih zasedbah in nastopali tako doma kot v tujini. Med drugimi so koncertirali po klubih ter večjih »open air« dogodkih kot so Kresovanje ZSSS – Podravje, Zlata lisica in Silvestrovanje v Mariboru. Koncertirali so tudi na biker festivalih in srečanjih (Free Rides - Winterparty, MK Katastrofa: Nuclear Weekend) ter tudi na abrahamih in 40-letnicah.

Skupina je nastopala tudi v tujini. »Zaenkrat smo imeli koncerte po Hrvaški in Slovaški«, razlaga Fonza, Jare pa doda: »... mogoče pa v prihodnje še kje drugje. Meje so odprte.«

»So nas pa enkrat po pomoti povabili v Ameriko. Očitno obstaja v ZDA bend z enakim imenom in so nas pač zamenjali z njimi,« smeje doda Nezza.

Foto: Janez Leskovar

In na kaj jih asociira Maribor?

»Na mene, glede na to, da sem edini član benda, ki prihajam iz Maribora,« nam smeje zaupa Jare in doda: »Maribor z odra je energičen, lep in iskren. Čista romantika.«

Rokerji sicer nimajo avtorskih komadov, a pravijo, da se »niso zbrali zaradi tega«. Prvotna ideja skupine je bila igrati za motoriste. »Zbrali smo se, da bi igrali komade, ki jih radi igramo, kar radi poslušamo in s čimer smo tudi odrasli. Kar rad poslušaš, tudi rad igraš,« nam pove Sero.

Zaenkrat pa tudi ne nameravajo vključiti kakšnih novih rock standardov. »Nikoli pa ne veš. Življenje in glasba sta polna presenečenj,« dodaja Jare.

Rokerji so znani po "divjem" življenju. Seveda nas je zanimalo, ali tudi člani zasedbe živijo rock'n'roll življenje. »Naš prijatelj je rekel, da je fajn delat rock'n'roll, težko ga je pa živeti,« nam zaupa Nezza. »Glede na obveznosti, ki jih imamo poleg glasbe, pa je težko živeti pravi rock'n'roll,« doda Fonza. Na koncetrih pa vsekakor, dodajajo.

»Danes nam rock'n'roll pomeni nekaj drugega kot včasih. Rock'n'roll je zdaj "state of mind",« doda Nezza

Ko smo jih povprašali, s katerimi besedami bi najbolje opisali drug drugega, so nam smeje odgovorili: »Ufff ... raje ne bi odgovorili. Radi bi še nekaj časa ostali skupaj.«

Če ste jih na silvestrovo zamudili, jih lahko v kratkem vidite in poslušate v Jazz klubu Satchmo v Mariboru. Datume prihajajočih koncerte pa lahko vidite na njihovi spletni strani  ali Facebook profilu

Urška Martinc

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice