Društvo Labirint, društvo za preživljanje prostega časa v naravi, je letošnji labirint postavilo v sodelovanju z Univerzo v Mariboru, Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

V društvu Labirint skrbijo za promocijo kvalitetnega preživljanja prostega časa. Doživljajski park v koruznem polju, ki je tokrat zrasel na Streliški v Mariboru, ponuja prav to - možnost za kvalitetno preživljanje prostega časa za stare in mlade, za družine, prijatelje in za vse, ki želijo svoj prosti čas preživeti drugače.

»Naše vodilo je še zmeraj dan brez tablice in telefona, ki so ga v lanskem letu, z velikim navdušenjem pozdravili obiskovalci iz cele Slovenije,« pravijo v društvu Labirint.

Načrt letošnjega labirinta, ki je bolj zahteven od lanskoletnega, so oblikovali študentje Fakultete za arhitekturo iz Maribora pod mentorstvom profesorja Roka Kamnika.

Labirint se letos razprostira na 40.000 kvadratnih metrih površine.

»V letošnjem letu nam je sicer malo zagodlo mrzlo pomladanski vreme, ki je upočasnilo rast koruze, zaradi česar letošnji labitint odpiramo nekoliko kasneje, hkrati pa nam je narava dala čas, ki smo ga izkoristili in pripravili številne novosti,« dodajajo.

Na 40.000 kvadratnih metrih površine so pripravili 20 interaktivnih orientacijskih točk - 17 novih in tri lanskoletne, najbolj priljubljene točke.

Vodja parka, ki letos ponuja še večji in zahtevnejši labirint, je Nataša Drozg.

Ideja o koruznem labirintu ni nova, že leta obstajajo v ZDA in Nemčiji, manjši so bili tudi že v Sloveniji.

»Ampak mi smo si zadali ponuditi več kot samo izgubljanje po koruznem polju, zadali sem si ponuditi alternativo preživljanju prostega časa v nakupovalnih središčih in za računalniki. Moramo reči, da smo si zadali zahtevno nalogo. Dandanes tekmovati s tablico ali pametnim telefonom ni lahka naloga. Ampak prva izvedba Labirinta Maribor v letu 2018, nam je potrdila, da je prav, kar počnemo in nam dala dodaten zagon, da pomagamo, da se letos izgubi in spet najde še večje število ljudi,« pravijo in namignejo, da se je včasih potrebno izgubiti, da bi našli pravo pot.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice