Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je pred jutrišnjo peto izredno sejo Mestnega sveta Mestne občine Maribor na današnji novinarski konferenci naredil oris napredka različnih del znotraj mestne občine in predstavil nadaljnje načrte.

Tako je župan Mestne občine Maribor poudaril, da so kljub epidemiji novega koronavirusa tekla najrazličnejša dela. Med drugim obnovitev Glavnega trga, ki jo kot glavni izvajalec opravlja podjetje Nigrad skupaj s svojimi podizvajalci. »Kljub temu da ni bilo lahko, smo z deli relativno daleč in bodo zamude izredno majhne glede na nastalo situacijo,« pravi Arsenovič.

Glavni trg s Koroško cesto pa je samo en del velike vizije ureditve življenjskega prostora ob Dravi in območja od Drave do Mestnega parka, ki jo snuje Mestna občina Maribor. »Kot vidite, smo se tega lotili izredno poglobljeno, saj vsak dan najdemo še kakšen nov detajl,« pravi župan in pri tem omeni dodatno obnovo prehoda, ki povezuje Rotovški trg in Glavni trg.

Med drugim je Koroška cesta povezana s približno desetimi malimi ulicami, katerih obnovo, zraven Koroške ceste, načrtuje Mestna občina Maribor.

Ostala napovedana dela

Občina je tudi v usklajevanju projekta obnove Sodnega stolpa, ki bo stala okoli milijon evrov in bo predvideno končana v naslednjem letu, jeseni pričenjajo z deli ureditve Vojašniškega trga, ki bo napovedal tudi ureditev Dravske promenade med Vodnim ter Sodnim stolpom, kjer v Mestni občini Maribor predvidevajo, da bi lahko dela stekla že konec letošnjega leta, najkasneje pa spomladi prihodnje leto.

Mestna občina Maribor nadaljuje tudi z gradnjo nadhoda nad Titovo cesto, gradnjo Vinogradniškega muzeja, obnovitev ceste Proletarskih brigad, gradnjo kolesarskih stez, pridobili pa so tudi dovoljenje za izgradnjo brvi, ki bo povezala desni in levi breg Drave, kot tudi z akcijo odstranjevanja sovražnih grafitov. Planira se tudi obnovitev številnih mariborskih vrtcev.

Na občini čakajo tudi na pravnomočnost dogovora glede izbire izvajalca obnovitve Ljudskega vrta, parkirišča pod Ljudskim vrtom, poglabljajo pa se tudi v reševanje prostora na zahodni strani stadiona oziroma v obnovitev Langerjeve vile na Mladinski ulici.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Vinogradniški muzej je vsekakor potreben glede na to da koliko vinogradov so zapustili na piramidi in kalvariji'Mariborska sramota.

Hojs (nepreverjen)

Končno se v Mariboru nekaj premika...

Starejše novice