Mariborska občina želi v prihodnjih dveh letih izpeljati popolno prenovo Koroške ceste, ki se napoveduje že skorajda deset let. Maribor bo v primeru izpeljanega projekta dobil »dnevno sobo« brez prometa, ki pa med Mariborčani vzbuja številne dvome.

Dokument identifikacije investicijskega projekta je bil izdelan januarja, še letos pa želi občina pridobiti za 2,1 milijona evrov sredstev za ukrepe trajnostne mobilnosti. Pomembna prometnica, ki je v zadnjem času priča vsakdanjemu prometnemu kaosu, bo zaprta za ves promet.

Koroška cesta bo postala »urbani« prostor, ki bo prirejen za pešce in kolesarje, poleg njih pa bodo po njej lahko vozila le še vozila javnega potniškega prometa.

Tlakovana Koroška cesta z »urbanim pohištvom«

Tokratni projekt sledi arhitekturni zasnovi že iz leta 2010 in projektni dokumentaciji iz leta 2013. Koroška cesta bo po načrtih tlakovana, na njej pa bo tako imenovano »urbano pohištvo«, ki bo eno najpomembnejših mariborskih prometnic uredil v skupno prometno rabo površin.

Projekt zajema ureditev ožjega območja Glavnega trga (brez krožišča pri Starem mostu in Koroško cesto od Glavnega trga do križišča s Strossmayerjevo ulico nad mestno tržnico.

Po ljubljanski še mariborska »dnevna soba«

Prenovljena Koroška cesta bo, kot je razvidno iz dokumenta identifikacije investicijskega projekta, urejena izključno za pešce, kolesarje in mestne avtobuse ter emisijsko ustrezna vozila. Vsi ti bodo uporabljali isto površino, v eni ravnini. To pomeni, da se hitrosti prilagajajo najpočasnejšemu in najšibkejšemu, torej pešcu. Maribor bi tako dobil podobno prometnico, kot je Slovenska cesta v Ljubljani.

Na prenovljeni Koroški cesti naj bi za javni potniški promet veljala omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro.

Tako bo videti prenovljen Glavni trg

V letošnjem letu občinarji načrtujejo pripravo ustrezne dokumentacijo in izvedbo razpisa za oddajo del. Gradbena in obrtniška dela naj bi se v celoti izvedla v letu 2019. Celotna vrednost projekta je ocenjena na nekaj več kot 3,8 milijona evrov, od tega bo največji delež občina skušala pridobiti s prijavo na Javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, in sicer v višini 2,1 milijona evrov.

Projekt zajema rekonstrukcijo ožjega zahodnega območja Glavnega trga v skladu s projektno dokumentacijo iz leta 2013, ki ga je izdelal multiPlan arhitekti d.o.o in rekonstrukcija Koroške ceste od Glavnega trga do križišča pred tržnico, ki bo sledila projektni dokumentaciji, ki ga je leta 2013 izdelal MX-SI architectural studio.

To je Glavni trg po končani prenovi.

Gradbišče že letos?

V prvi polovici letošnjega leta naj bi bila po načrtu iz DIIP dokončana potrebna investicijska in projektna dokumentacija, prav tako pa naj bi še do konca junija mariborska mestna občina pridobila sredstva na razpisu Ministrstva za infrastrukturo v višini 2,1 milijona evrov. V drugi polovici letošnjega leta želi mariborska občina pripraviti in izvesti javna naročila za oddajo predvidenih gradbenih in obrtniških del, je še razvidno iz dokumenta identifikacije investicijskega projekta.

Prva gradbena dela naj bi se pričela že v zadnjih treh mesecih letošnjega leta, glavnina pa sledi v letu 2019.

Lahko Maribor prenese zaprtje Koroške ceste?

Glavne kritike načrtovane prenove Koroške ceste in posledičnega zaprtja za večino prometa letijo na račun pomanjkanja strokovnih analiz. Pravzaprav nikomur ni povsem jasno, kaj bi zaprtje tako pomembne prometnice, kot je Koroška cesta, pomenilo za ves mariborski promet.

V primeru zaprtja Koroške ceste bi se večina prometa zgostila na Lent, za katerega se že prav tako več let pojavljajo tenzije za zaprtje, in severni del mesta, kjer so enosmerne ceste. Zaprtje obeh, tako Koroške ceste kot Lenta za ves promet, pa je za zdaj nepredstavljivo.

Se strinjate z načrtovano prenovo Koroške ceste?

Choices

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vpognjenec (nepreverjen)

joj daj nehajte bluzit takoj ko Arsenovič nekaj prdne okoli njegovega hotela...še parkingov nima, jaz bi mu naložil da zgradi garažno hišo.

vpognjenec (nepreverjen)

gremo nazaj v leto 1918 ko po Glavnem trgu in Koroški še niso vozili avti, in je bilo vse prazno. Bravo za tak razvoja Maribora , intelektualci, saj pravim , od vas nikoli ni bilo pretirane koristi...samo neko upiranje, se ne čudim da so jih stalno vladarji preganjali...

pesnitev (nepreverjen)

Koroška je mizerija, če bo pa ves promet speljan na Lent, ki je najlepša promenada v Mariboru, potem naj načrtovalci raje zapustijo Maribor in naj gredo uničevat kakšno drugo mesto. Dovolj škode so že naredili!

Friderik 1950 (nepreverjen)

Razumem, da gre za 'Marburg an der Drau'. Mislim, trenutno vsaj tako kaže, da mu 'vsi homeopati ne morejo pomagati' kot se reče, ali pa vsaj njegovim načrtovalcem ne. Prvo je, da je Koroška še zmeraj najpomembnejša vpadnica iz zahodne smeri. Nerodno pri tem je, da preseka staro mestno jedro in da so se cenene alternative izkazale za slabe rešitve. Je sicer nekaj genialnih eksperimentov s samo 'Koroško', kot so recimo prečno nameščene klopi na južni strani vpadnice, kjer lahko posediš, nastaviš kos kruha proti cesti in ko ga lepo lepljivo prekrijejo naftni izpuhi, ga lepo poješ. Upam, da je ideja zaščitena, da je slučajno kak 'butl' ne prekopira. Ena od možnosti izogiba staremu mestnemu obzidju je tudi na južni strani z razširitvijo dravskega nabrežja, nasutje, izdelava pomola in premaknitev cestišča za 12 metrov na sedanjo reko. Kar se pa gospoda Arsenoviča tiče, je treba sneti klobuk, kajti tako zahtevne gradnje, tako statičnega skeleta na stari osnovi, kot izdelave samih pročelij, ob upoštevanju muh tega 'zavoda za kulturno dediščino' je po moji oceni velik podvig, ki bi ga zmogel le malokdo. Pri tem je zame dejavnost zavoda za kulturno dediščino vprašljiva, njihove zahteve pa mnogokrat nerazumljive, predrage in za razvoj mesta zavirajoče, saj so mnoge sanacije starih na pol porušenih stavb z replikami (porušitev starih zgradb) prepovedane in mi to kot gradbincu ne gre v glavo. Če ta zavod za dediščino ni uspel ohraniti ali nadomestiti del obzidja ( 'burga ' - Marburg - obzidano mesto ) starega mestnega jedra v turistične namene, po tem po mojem ni odigral svoje vloge v mestu. Kar pa se idej tiče, imam zamisli -žičnica na Piramido, povezava na staro mestno jedro, prehod na desni breg Drave, žičnica na načrtovano galerijo s platformo in pogledom od tam nazaj na levi breg na staro mestno jedro. Vmes obisk mučilnice v starem stolpu obzidja, kjer bi imeli simbolično zaprte 'tote' za kulturno dediščino. Jasno, da se šalim.

marijan68 (nepreverjen)

ekipa trenutnega župana, nam že leta vsiljuje zaprtje koroške! opravljene so številne ankete, tribune, obstajajo zelo konkretne in verodostojne inicijative prebivalstva, katere so nazorno pokazale nestrinjanje z županovo politiko glede koroške in lenta! županova argumentacija je, ob kopici neispolnjenih obljub, popolnoma neverodostojna! praktično fištravec v svojih mandatih, nima za pokazati skoraj ničesar zares koristnega za prebivalstvo mesta ob dravi in se postavlja vprašanje, zakaj se je tako zelo "zagrizel" prav v zaprtje koroške?! na vse pretege nas prepričuje, kako je ta opcija najboljša za mesto, hkrati pa ne zna razgrniti celotne slike stanja prometa, ter posledicami le tega po zaprtju koroške, kakor tudi ne želi biti niti malo pošten in odgovoriti, zakaj tukaj v resnici gre...!? zakaj se z tako silo rine v ta projekt, ko pa se mesto dobesedno duši v problemih, kateri so mnogo pomembnejši in z njihovim reševanjem zamujamo že leta!

mestno jedro tega nesrečnega mesta, že raspolaga z mnogimi površinami brez prometa... preko gosposke, slovenske, grajskega in trga svobode, pa štukljev trg... in ko se sprehodiš po teh ulicah, naletiš na žalostne prizore neurejenosti, umazanije, praznih izložb, popolnoma razpadlih stavb... po peš conah se vozijo z velikimi hitrostmi motoristi, policije in redarjev pa nikjer! tkalski prehod je pravo javno stranišče in to tik ob prodajalni z živili! kakšna malomarnost in nekultura! in nikjer nikogar, ki bi kljuboval temu barbarstvu v najožjem središču mesta! od vseh velikih predvolilnih besed in obljub, veleparticipatornih idej socijalnopodjetniških struktur, katere so "zasedle" najelitnejše lokacije v centru, pod agendo "vse za maribor"... od vsega tega ni ostalo nič! nasprotno! tako zanemarjeno in opustošeno vsakršne urejenosti in lepote, to mesto ni bilo vse od osamosvojitve naprej! ko se človek sprehodi po tržnici in okoli nje, se ti dobesedno obrne želodec, nad neurejenostjo in umazanijo!
in sedaj se želijo ustvarjati še nove površine, ko se niti že za obstoječe ne zna poskrbeti!

lent, je seveda zgodba zase, ta prečudoviti sončen del maribora, vrbe z plesom labodov in račk po dravski gladini... s pogledom na pohorske brežine... nešteti gostje na vrtovih lokalov, stara trta, otroški vrtci, kulturne ustanove, razne prireditve... pravzaprav edina resnično primerna sprehajalna promenada, je totalno zatrpana z avtomobili, prometom, ki ob nameravanem zaprtju koroške grozi, da bo eksplodiral do nevzdržnosti! sprehajalni pločniki, od tržnice naprej proti studenškemu mostu, so koncipirani za pešce tako "skopuško"... mamice z vozički, joggerji, starejši pari... da je na nekaterih mestih, ob tisočih sprehajalcih dnevno, pločnik ožji od metra! to je samo eden od detaljev, kateri dovolj nazorno priča o tistih, ki so na čelu z županom zadolženi za blaginjo prebivalstva! v mestu, z sto tisoč prebivalci, najelitnejša promenada, široka manj kot meter!

sedaj je postalo jasno, še tako velikemu dvomljivcu v bivšega župana kanglerja, da je le ta imel izjemen posluh in večkrat absolutno sposobnost za reševanje problemov v korist mesta in prebivalstva... tudi radarji niso bili slaba odločitev! le zakaj morajo nekateri divjati po mestu z hitrostjo več kot 70 km na uro? zakaj se lahko mopedisti vozijo, kjer koli jim paše, s čemer ogrožajo varnost otrok, starejših ljudi... in nikoli zato nihšče ne odgovarja!? lent je postal pravo dirkališče za motoriste in bahače z hitrimi avtomobili... nikjer nikakršnega nadzora omejitve hitrosti... ob nogometnih tekmah in drugih masovnih prireditvah v mestu, se odvija dobesedni stampedo vozil na vse zelenice, prehode za pešče in pločnike! lent, v urbanističnih načrtih označen kot zeleni pas posebnega pomena, fištravec želi spremeniti v smrdljivo obvoznico, v največje mestno parkirišče, ter dostavno pot za lokale na koroški!

temu barbarskemu početju, je potrebno reči odločen NE, ter od župana sedaj terjati, da enkrat dokončno pove resnico, zakaj se mu tako zelo mudi z zaprtjem koroške?!

MIRAN1960 (nepreverjen)

Nace Sumi je v seriji oddaj o mestih in trgih na Slovenskem strokovno opisal napake pri obnovi Glavnega trga in unicevanje na obroke lastnosti starega srednjeveskega trga (bivsa Trim blagovnica...).In to se bo seveda sedaj nadaljevalo. Preko ozkih interesov elite, ki zeli zase v skupnem imenu pridobiti privilegije. Ali ze ni dovolj, da ima vsaka politicna opcija v Mariboru svoj trg: borci Kojaka in Trg svobode, novokoponovani mariborcani iz Dupleka Stukljev trg s kitajskimi granitnimi kockami in sedaj bi roza opcija vrnila dogajanje pod svoj balkon (Kidricev, Titov balkon). Pri tem pa propadajo stari tradicionalni trgi pred Stolnico, Maistrov trg pred I. gimnazijo, dvorisce na Rotovskem trgu, park in se kaj.
Odrezali smo Ezelek, pustimo propadati Kolonijo (prvo urbano sosesko na Slovenskem) ter pustili smo propasti skoraj vse povrsine v novih naseljih (S-23, Nova vas..). in seveda nikoli dokoncali obnovo Lenta, ki ga bomo sedaj ocitno spremenili v obvoznico.Torej smo se sedaj vsi mucili s to Korosko in eksperimenti v zmedi pescev, avtobusov, avtomobilov, kolesarjev, da bo sedaj na hitro roko to zupan resil z magicno palcko. Rezultat bo verjetno novi Stukljev trg.Beda..mariborska beda.

In reply to by marijan68 (nepreverjen)

Starejše novice