Zadnji dan v letu je čas, ko se ustavimo in pogledamo nazaj v leto, ki je za nami. Mariborinfo je sicer v Mariboru prisoten le nekaj mesecev, a bralci ste nas odlično sprejeli, zato smo za vas pripravili 10 najbolj branih novic v letu 2016.

Magna Steyr išče različne profile delavcev

Najbolj brana novica letošnjega leta je bila povezana s podjetjem Magna Steyr. Novica o tem, da podjetje  zaposluje in išče večje število različnih profilov delavcev za delo v proizvodnji vozil v Gradcu in, da bodo začeli zaposlovati z začetkom leta 2017 je pri bralcih požela veliko zanimanja. 

Alfi Nipič uspešno prestal operacijo srca 

Druga najbolj brana novica na naši spletni strani je povezana z legendo slovenske narodnozabavne glasbe Alfijem Nipičem, ki je v začetku septembra prestal operacijo srca. Operacija se je zgodila nekaj tednov pred njegovo tritedensko kanadsko-ameriško turnejo za slovenske izseljence. Nipič je po operaciji odlično okreval, pomagale pa so mu tudi dobre želje vseh njegovih oboževalcev.

Zakaj v Mariboru sneži, medtem ko je Slovenija na "suhem"?

Zelo zanimiva in pogosta tema pogovorov je bil tudi sneg, ki je pred dnevi pobelil Maribor. Teorij zakaj je v Mariboru sneg, medtem, ko je ostala Slovenija suha je bilo veliko, prevladujoča pa je bila, da so za sneg krivi snežni topovi, ki so pridno zasneževali naše smučišče. Na Agenciji Republike Slovenije so pojasnili, da temu najbrž ni čisto tako in, da je sneg posledica južnega vetra, ki  se mora ob Pohorju dvigovati, pri tem se kondenzira in ker so temperature dovolj nizke nastane sneg.

Štajerca z medenko osvojila mariborske kavarne in otroke 

V eni izmed naših najbolj branih novic, ste spoznali tudi zdravo medeno paličico imenovano Medenka.  Nad njo niso navdušeni le otroci, temveč tudi starši, ki želijo svojim malčkom zagotoviti zdrave prehranjevalne izdelke. In seveda vsi mi, ki uživamo v sladkih pregrehah. Očeta Medenke sta Bistričana Aljaž Tršar in Miha Jedlovčnik, ki sta idejo prelevila v posel in s katerim sedaj navdušujeta ljudi.

Družina Hütter - nekoč uspešna, danes pozabljena družina iz Maribora

Kot kaže, imate bralci radi tudi zgodovino mesta. Članek od družini Hutter, ki je nekoč v Mariboru veljala za eno premožnejših družin, ki pa nikoli ni pozabila na skrb za malega človeka.  Tovarna, ki jo je ustanovil Josip Hutter je v zlatih časih zaposlovala kar 1600 ljudi, Hutter pa je za Maribor naredil veliko dobrih stvari, na kar Mariborčani niso pozabili.

V Mariboru prva in edina restavracija z gluhim osebjem

Med 18. in 20. novembrom je v Mariboru zaživela prva in edina restavracija z gluhim osebjem. S tem dogodkom so želeli organizatorji Sloveniji predstaviti položaj gluhih, njihovo družbeno izključenost, zastrašujočo brezposelnost, predvsem pa veliko idejo o ustanovitvi socialnega podjetja. Tudi bralci ste idejo lepo sprejeli in izkazali veliko podporo takšnim in podobnim projektom.

Bik sredi ulice v Mariboru, za njim mesar

Ne zgodi se pogosto, da sredi mesta, mesar lovi pobeglega bika ampak, ko se, postane to ena bolj branih novi. Bika, ki se je mirno sprehajal po Kersnikovi ulici, za njim pa je korakal mesar, je posnela očividka. Do dogodka je prišlo v okolici centra mesno predelovalnega podjetja Košaki. Med samim pobegom bika pa sta bik in mesar šla tudi mimo Osnovne šole Franc Rozman Stane na Kersnikovi ulici.

Spomini na kultne mariborske klube in diskoteke še vedno živijo

Diskotek in nočnih klubov v Mariboru in okolici, so zaznamovale najbolj plesna leta mariskaterega bralca, zato ječČlanek o njih in klubski sceni v Mariboru bil eden bolj branih. Bralci pa ste lahko ob njemu obujali spomine na svoje žurerske dni. 

Vile v Mariboru v sebi skrivajo bogato zgodovino

Da ima Maribor bogato zgodovino najbrž ni potrebno posebno poudarjati. A dejstvo je, da se nam zgodi, da velikokrat prav o lokalnih stvareh ne vemo dovolj. Prav zaradi tega je nastal tudi članek o Mariborskih vilah, mimo katerih se pogosto sprehajamo, a ne vemo njihovih zgodb. Vila Transilvanija, Sokolič, Golob, Langer in njihova zgodovina so med bralci požele veliko zanimanja. 

Pri 18-ih najboljši mladi igralec v angleškem klubu, debitiral celo med člani

Tudi šport in uspehi mariborskih športnikov so vedno zelo brani na naši spletni strani. Tako je bilo tudi s člankom o mladem Štajercu, Timiju Maxu Elšnikku, ki ima pri osemnajstih letih pod pasom odhod v tujino, naziv najboljšega mladega igralca in članski debi. Mladi nogometaš je Slovenijo zapustil pri šestnajstih letih. Sredi leta 2015 se je iz Nogometnega kluba Aluminij iz Kidričevega preselil v Anglijo, kjer ga je v svoje vrste zvabil Derby County.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice