Martina Medved, tretjeuvrščena v izboru najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/19 in Ana Lambić, najboljša študentka Univerze v Mariboru.
Univerza v Mariboru je skupaj s partnerji družbo Elektro Maribor, Energijo plus in OVEN Elektro Maribor izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, s katerim želijo nagraditi najboljše študente.

Najboljša študentka Univerze v Mariboru je na podlagi ocene strokovne komisije postala Ana Lambić, študentka 1. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru. 

Drugo mesto je zasedla Ana Gregorc, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, tretje mesto pa Martina Medved, študentka 6. letnika enovitega magistrskega študijskega programa Splošna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Ana Lambić se lahko pohvali z uvrstitvijo med najboljših pet odstotkov študentov v generaciji in s povprečno oceno 9,50. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot študentska tutorka in demonstratorka. Prav tako je članica Študentskega sveta in Akademskega zbora Fakultete za organizacijske vede.

Komisijo je še dodatno prepričala s sodelovanjem na konferenci in z objavljenim znanstvenim prispevkom na temo Ekosistem organizacij v dobi digitalizacije. V svojo zbirko uspehov je zdaj dodala tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/2019.

To je Ana Lambić, najboljša študentka Univerze v Mariboru.

Najboljša študentka Univerze v Mariboru je prejela denarno nagrado v višini 600 evrov, ki jo podarja Elektro Maribor, drugo uvrščeni je podjetje Energija plus podarilo nagrado v vrednosti 400 evrov, med tem ko je bila tretje uvrščena s strani podjetja OVEN Elektro Maribor nagrajena z 200 evrov.

Ana Gregorc, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Uvršča se med 5 odstotkov najboljših študentov v svoji generaciji in ima povprečno oceno 9,82. Ob zavidljivih uspehih na študijskem področju je izjemno aktivna tudi na raziskovalnem področju. Aktivno je vključena v raziskovalno delo v okviru Javnega razpisa pri projektu »Celostna konceptualna in idejna zasnova spletne strani Zaposlitvenega centra Korak«. Je članica Študentskega sveta Fakultete za organizacijske vede in je vključena v sistem tutorstva.

Tretje mesto je dosegla Martina Medved, študentka 6. letnika enovitega magistrskega študijskega programa Splošna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Študentka se uvršča med 5 odstotkov najboljših študentov v svoji generaciji in ima povprečno oceno 9,55. Opravljala je znanstveno-raziskovalno dejavnost na Kliniki za pediatrijo in za to tudi prejela Dekanovo priznanje za raziskovalno nalogo.

To je Martina Medved, tretjeuvrščena v izboru najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/19.

»Biti najboljši, pa naj bo to na katerem koli življenjskem področju, je veliko priznanje in dokaz, da se vsakršno odrekanje, ki je cena uspeha, zagotovo poplača. Na Univerzi v Mariboru stremimo k pridobivanju najboljših študentov, zato se trudimo, da ponudimo mednarodno primerljivo in visoko kakovostno znanje, ki je temelj vsakega bodočega vrhunskega strokovnjaka,« je ob razglasitvi nagrajencev poudaril rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič.

Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, pa je dodal: »Tudi zaradi zavedanja o svoji družbeni odgovornosti pa Elektro Maribor že vrsto let skupaj s partnerji izbora za naj študenta spodbuja odličnost tudi v študijskem procesu in v znanstvenoraziskovalnem delu. Kadar je namreč tudi v izobraževanju v ospredju prizadevanj odličnost, se s tem postavljajo trdni temelji tudi za uspešnost, od katere je odvisna tudi prihodnost družbene skupnosti. Letošnjim najboljšim študentom iskreno čestitamo in jim želimo, da bi bila kreativnost in odličnost v njihovem delu v ospredju tudi v prihodnje.«

»V Energiji plus se zavedamo, da danes brez odličnega znanja ni uspešnega družbenega razvoja. Prav na tem področju pa lahko ogromno prispevajo izobraževalne institucije kot je Univerza v Mariboru. Zato smo se pred nekaj leti odločili, da najboljše študente z nagrado dodatno motiviramo k doseganju študijskih uspehov in osebnemu razvoju. Prepričani smo, da bodo s pravo energijo, znanjem in svojimi ambicijami uspešni tudi po zaključenem študiju, se na ta način oddolžili za sredstva, ki jih družba in posamezniki namenjajo za izobraževanje ter dali svoj prispevek k razvoju okolja, v katerem bodo delovali.« je povedal direktor družbe Energija plus Bojan Horvat.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice