Delovna akcija MAR mi je In BORim se za POHORJE znova dokazuje, kako veliko Mariborčankam in Mariborčanom pomeni Pohorje.

S pomočjo več kot 450 prostovoljcev je Pohorje že to soboto čisto in pripravljeno na novo sezono. Udeleženci prostovoljne delovne akcije MAR mi je In BORim se za POHORJE namreč dokazujejo, da so v štajerski prestolnici in okolici veliki prijatelji Pohorja.

Po zboru pred spodnjo postajo krožne kabinske žičnice so se udeleženci delovne akcije razkropili po različnih predelih Mariborskega Pohorja in na njih pobirali kamenje ter odvržene predmete oziroma odpadke.

»Z delovno akcijo želimo kot dolgoročni upravitelj na Mariborskem Pohorju prispevati h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa Mariborčanov do domačega hriba. Obenem pa želimo tudi na simboličen način dokazati, da je s skupnimi močmi in dobro voljo možno veliko postoriti,« je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Zavihali rokave in pomagali urediti pohorske strmine!

»Pripradnost, res, pripadnost. To je naš hrib, to je izjemno bogastvo, ki ga ima mesto, da imamo tako blizu tako veliko telovadnico. Ljudje to prepoznavajo in tudi na tak način pomagajo vzdržaveti našo telovadnico,« je ob pričetku delovne akcije dejal mariborski župan Andrej Fištravec in potrdil, da so organizirano na pomoč priskočila tudi javna podjetja:

»Naša javna podjetja so pri ustvarjanju prihodnosti Pohorja že zelo sodelovala. Če pred leti, ko je prišlo do stečaja športnega centra, ne bi z javnimi podjetji stopili zraven, bi imeli kup železa in programov, ki se ne razvijajo. Zdaj v tem trenutku imamo dolgoletno koncesijo, naš bike park ima končno vse papirje, zdaj sta že dve progi odprti, tretja bo do spomladi odprta, potem dovoljenja za razvoj, okoljevarstvene projekte, ki jih mislimo umeščati, nakupuje se avtomatski sistem zasneževanja. Tako da na eni strani se krepi ta zimski del, na drugi strani pa močno krepi tudi poletni del. Kajti jasno je, da bo Pohorje naša telovadnica vse 365 dni v letu.« 

Številčni obiskovalci, ki so sodelovali pri čiščenju pohorskih strmin, so prejeli tudi kuponček za 10-odstotni popust pri nakupu sezonskih smučarskih vozovnic po takrat veljavnem ceniku. Okrepčali pa so se lahko tudi z enolončnico in osvežilno pijačo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice