Znana je usoda hotela Arena pod Mariborskim Pohorjem. Kavarna in hotel imata se z novim najemnikom ponovno odpirata.

Po tem, ko je bila usoda hotela Arena dolgo časa negotova, se je zdaj začasno razrešila. Družba za upravljanje terjatev bank in mariborsko podjetje FMF sta podpisala najemno pogodbo. S to sta se, zaradi nesmiselnosti propadanja nepremičnine, če ta ni v uporabi, dogovorila za kratkoročni najem. Družba za upravljanje terjatev bank hotel ob tem še vedno prodaja.

»Naše podjetje je lastnik šotora, ki se nahaja v neposredni bližini hotela, zato smo se odločili, da s kratkoročnim najemom hotela Arena skušamo oživeti ta del pod Pohorjem,« je ob prevzemu hotela Arena povedal lastnik podjetja FMF Ivo Filipović.

»Naša želja je, da v tem kratkem času ustvarimo prijetno družinsko okolje, v katerem se bodo odlično počutili tako Mariborčanke in Mariborčani kot tudi tuji gostje,« še dodaja.

Kavarna se odpira že jutri

Že jutri se odpira kavarna pod vznožjem Pohorja, z odprtjem hotela pa bodo počakali tako dolgo, da dobijo prve rezervacije. Filipovič razkriva, da je zanimanja kar nekaj in da bodo veliko vlagali tudi v promocijo. »Upam, da bo epidemiološka slika v Sloveniji in Mariboru ugodna, da bodo turisti to prepoznali in se vračali,« je povedal Filipović.

Uredili bodo otroška igrala

Ob izteku snežnega stadiona namerava podjetje otroška igrala, s tem pa narediti lokacijo v prvih mesecih prijazno predvsem družinam. Kasneje se bodo usmerili tudi na mlajšo ciljno skupino.

»Sem realist, ne pričakujem čudežev. Vem, da bomo z ekipo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo temu dela mesta povrnili ugled, hkrati pa ustvarili tudi pozitivne finančne učinke – ne samo za naše podjetje, ampak tudi za mesto, za Pohorje. Sem Mariborčan, doslej sem delal v šotoru v neposredni bližini in vsak dan gledal potencial te lokacije. V tem trenutku si želim predvsem delati in uresničiti načrte, ki sem jih opisal,« zaključi Filipović.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Veliko uspeha

Starejše novice