Foto: Srednja elektro in računalniška šola Maribor
Na Srednji elektro in računalniški šoli Maribor so podelili priznanja in denarno nagrado trem dijakom, ki so tekom študija pokazali inovativnost na strokovnem področju in odlične dosežke v izobraževanju.

Elektro Maribor letos že deveto leto zapored podeljuje nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol. »Zavedamo se pomena izobraževanja in prenosa dobrih praks,« je povedal predsednik uprave družbe Elektro Maribor Boris Sovič. »Zaradi družbene odgovornosti spodbujamo tudi odličnost v srednjih šolah elektro usmeritve na našem oskrbnem območju. Tako tudi letos nagrajujemo najboljše dijake srednjih šol.«

Znani so letošnji najboljši dijaki Srednje elektro in računalniške šole Maribor. To so Matic Šulc, Primož Pliberšek in Chris Zerjavic.

Vsi trije so dijaki zaključnega letnika programa elektrotehnik oziroma tehnik računalništva. Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 evrov, drugouvrščeni srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 evrov, tretjeuvrščeni pa bronasti znak in nagrado v višini 100 evrov.

»Letošnji naj dijaki niso samo uspešni promotorji elektrotehnike in računalništva, temveč tudi družbeno odgovorni mladi ljudje,« je povedala ravnateljica Irena Srša Žnidarič: »Svoje znanje nameravajo nadgrajevati na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Na Srednji elektro in računalniški šoli Maribor pa ugotavljamo, da postanejo naši najboljši dijaki tudi kasneje v življenju na nekem področju zelo uspešni in odgovorni ljudje.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice