Gre za nadaljevanje ponovnega sojenja Medihi Hromadžić za očitke o uboju sestre dvojčice in poskusa uboja matere pred dvema letoma.

Mediho Hromadžić so lani pred senatom obsodili na 20 let zapora za uboj sestre in poskus uboja matere. Vendar je višje sodišče po pritožbi obrambe in tožilstva sodbo v celoti razveljavilo, saj v njej naj ne bi bilo v zadostni meri razčiščeno in obrazloženo vprašanje prištevnosti obdolženke ob storitvi kaznivega dejanja.

Kot poroča STA, se je sojenje nadaljevalo danes, kjer so kot pričo ponovno povabili soseda v stanovanjskem bloku, kjer sta stanovali dvojčici ter njuna mati in kjer se je zgodil napad. Ponovno je povedal, da je napadenima ženskama priskočil na pomoč, potem ko je slišal hrup na hodniku. Tam je najprej videl okrvavljeno Mersiho, sestro Medihe, ki je kričala, za njo pa je na hodnik pritekla prav tako poškodovana mati.

Povedal je tudi, da je poškodovanima pomagal do pritličja, kjer se je napadena sestra sesedla na tla. Medtem ko je sam pomagal materi do reševalnega vozila, je v pritličje pritekla tudi Mediha in večkrat zabodla sestro. Z reševalcema je ostal zunaj, saj niso upali vstopiti v blok, in še enkrat poklical policijo.

Ponovno sta danes pričala tudi policist in kriminalist, ki sta ob prihodu na kraj dogodka v pritličju našla na tleh negibno žensko ter obdolženo Mediho z nožem v rokah, poroča STA. Ko sta jo policista pozvala, naj odloži nož, je to storila in pustila, da sta jo vklenila. »Nič ni povedala. Ni odgovarjala na vprašanja,« je povedal danes zaslišani policist. Po njegovih ocenah je delovala odsotna in se je tresla.

Sodni senat je zaslišal še nekdanjega partnerja obdolžene, ki je ponovil, da Mediha nikoli ni kazala znakov agresije, čeprav je bila soočena s težkimi družinskimi razmerami. Potrdil je, da je njena mati nestanovitna oseba. Po njegovih besedah je mati obdolženo Mediho redno po krivem obtoževala in ji strogo odmerjala uporabo stanovanja.

Spomnimo, da se je dogodek pripetil v jutranjih urah 8. marca prejšnje leto v stanovanju v bloku na Pobrežju. Mediha naj bi najprej z nožem najmanj 48-krat zabodla sestro dvojčico, kasneje pa naj bi nož 12-krat zarinila še v svojo mater.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice