V Trčovi je danes na vse zgodaj zjutraj zbrana množica na pot pospremila lastnika samopostrežne trgovine Griček. Branko Lukič, bolj znan kot Luka, se je odpravil na izjemen kolesarski podvig. Kolesaril bo vse do otoka Pašman.

V Malečniku in okolici ni človeka, ki ne bi poznal lastnika samopostrežne trgovine Griček. Branko Lukič – Luka je znan kot nekdo, ki se z veseljem loti takšnih in drugačnih izzivov. Kot zadnjega bo na seznam dodal dolgo kolesarjenje do otoka Pašman. 

Podvig je spodbudila stava

Začelo se je s stavo. Prijatelj je pred svojim odhodom na dopust na otok Pašman za šalo vprašal, kdo si upa s kolesom za njim. Luka je bil takoj za akcijo in je izziv sprejel. 

Hitro je začel priprave za 407 kilometrov dolgo pot do trajekta na Pašman. Pot bo s kolesom nato nadaljeval čez otok. Če bo šlo vse po načrtih, bo Luka na cilj prispel po štirih dneh. V načrtu je torej, da vsak dan prekolesari okoli 100 kilometrov. 

Posebnih priprav na 'pecikl turo' ni imel

Kot je povedal Luka, posebnih priprav pred začetkom potovanja ni bilo: »Bolj je to izziv, da vidimo, ali smo to zmožni narediti.« Sam je sicer v dobri kondiciji, ki jo ohranja s kolesarjenjem, predvsem pa veliko igra nogomet. 

»To je res izziv, ker ne vemo, kaj nas čaka,« je povedal Luka, ki upa, da mu po poti preveč preglavic ne bo povzročalo muhasto vreme. 

Na pot se ni podal sam, ampak ga bo z avtom spremljal Darko Nedeljko. Ko ga je Branko poklical in mu povedal svoj nenavaden načrt, ta ni okleval, vprašal je le: »Kdaj gremo?« »Brez njega ne bi bilo nič,« je povedal Luka.

Na otoku Pašman bo Lukiča pričakal tudi župan

Ob petih zjutraj je tako Luka sedel na kolo in ob močni podpori družine in prijateljev začel zahtevno potovanje. 

Skupina prijateljev se mu bo na koncu poti pridružila, s kombijem se bodo pripeljali za njim, da bodo zadnjih nekaj kilometrov prekolesarili skupaj.  

»To moraš biti malo nor,« so v šali povedali njegovi prijatelji. Tudi mi upamo, da bo Luka ta nor kolesarski podvig uspešno prestal. Mogoče pa bo naslednjo leto iz Trčove do Pašmana krenila že skupina kolesarjev.  

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dtt (nepreverjen)

Kakšno iskanje pozornosti...

beter (nepreverjen)

Srečno pot, patetični stari prdeci

Ajmeme (nepreverjen)

Res neverjetno, kot da bi sel na Luno.

kolesar198785 (nepreverjen)

Vozil bo 100km na dan ! To je patetično malo. Tako kolesarijo malo starejši otroci. O tem narediti članek in se zraven še slikati je res neverjetno. Dela norca iz sebe ali drugih...ne vem no...

Dauza (nepreverjen)

To ni nobeno iskanje pozornosti rad bi videl otroka ki prevozi to pot in komentar kot da bi šel na luno rad bi ajmeme videl kako bi prevozil to pot če nimate kakih bolj pametnih komentarjev je boljše da ste tiho čisto za info je Od 5 do 13 ure prevozil 137 km pa še ni končal za danes pa lep dan še naprej vsem

Mulc90 (nepreverjen)

jst sm pr 15ih brez da bi treniral..z gorskim kolesom z amortizerji in gumami za gorca..sirina so ble 1.95 al 2 ce se prav spomnem..prekolesaril do Pule..2 dni..200km..pa nism zarad tega naredu nevem kaksen podvig..hehe..in ja..imel sem 15let

In reply to by Dauza (nepreverjen)

robert vindis (nepreverjen)

mi smo sli 3 krat cez Himalajo s kolesi pa ni noben scene delal s tem. Drugace pa pridem do pasmana v pol dneva.

In reply to by Mulc90 (nepreverjen)

WERT (nepreverjen)

Za netreniranega je to pravi podvig. Za drugega,ki se vsaj malo ukvarja s športom pa nič posebnega.

Starejše novice