Slovenski detektivi bodo v ponedeljek od 10. do 14. ure nudili brezplačne nasvete v zvezi z izvajanjem detektivske dejavnosti.

Detektivi so se za pro bono dan odločili v počastitev obletnice ustanovitve Detektivske zbornice Republike Slovenije, so sporočili iz zbornice. Strankam priporočajo predhodno najavo, poroča STA.

»Namen drugega pro bono dneva je, da detektivi odprejo svoja vrata in ljudem predstavijo svoje delo. Na prvem takšnem dnevu lani je bil odziv presenetljiv. Pri dvajsetih detektivih se je oglasilo več kot 300 oseb, ki so predstavili svoje probleme in želje. Ravno tako želimo letos ob tem dnevu čim več strankam predstaviti naše delo,« je za STA pojasnil predsednik detektivske zbornice Miha Dvojmoč.

Kot je dejal, bo sodelovalo 15 prijavljenih detektivov. Sodelujoči detektivi bodo od 10. do 14. ure strankam brezplačno nudili krajše nasvete in predstavljali detektivsko dejavnost tako osebno v pisarnah kot tudi preko telefona, po predhodni najavi zainteresirane osebe, še poroča STA.

To so detektivi, ki bodo brezplačne nasvete delili v Mariboru in okolici

  • Gašparič Benjamin, Ptujska cesta 95, 2000 Maribor,
  • Kramberger Tina, Glavni trg 17b, 2000 Maribor,
  • Miložić Samoel, Bregantova ulica 6, 2204 Miklavž,
  • Petek Silvo, Ulica Eve Lovše 19, 2000 Maribor,
  • Repič Maja, Ptujska cesta 95, 2000 Maribor.

Ustanovna skupščina detektivske zbornice je potekala 21. oktobra 1994 in že takrat so sprejeli sklep, da se ta datum vsako leto zaznamuje kot pro bono dan detektivske dejavnosti. Predsednik in podpredsednik detektivske zbornice, Dvojmoč in Žiga Primc, bosta v prostorih zbornice na voljo za pogovor ali krajši nasvet, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Ouuu yeah, Serlok Holms pa take fore?

Starejše novice