Razkrivamo, kje na avstrijskem Štajerskem na vas prežijo radarji.

Po nekaterih ocenah se vsak tretji ali četrti Štajerec vozi na delo v sosednjo Avstrijo. Na poti do tja pa svoje delo opravljajo tudi radarji. Avstrijci imajo namreč po vsej državi postavljene merilnike hitrosti in varnostne kamere, ki merijo hitrost. Če je ta višja od dovoljene, boste, seveda, dobili kazen. A da ne bi po pošti prejeli pozdravov - obvestila o prekršku in kazni, razkrivamo, kje v zvezni deželi Štajerski ti stojijo.

Po zvezni deželi Štajerski postavljenih 184 varnostnih kamer in merilnikov

Po zvezni deželi Štajerski je postavljenih kar 184 varnostnih kamer in merilnikov hitrosti, in sicer v okrožju Liezen v Schladmingu, Großsölku, dva v Martinu am Grimming, Trautenfelsu, Irdnigu, Liezenu, Spitalu am Pyhrn, v okrožju Murau v  Scheifling, v okrožju Judenburg v Georgen ob Judenburg, Katzlingu, Fohnsdorf, štirje v Zeltwegu Spielberg/Knittelfeld, v okrožju Knittelfeld v Knittelfeldu, Großlobming, Knittelfeld/St. Margarethen, Hauptstrasse, okrožju Leoben v Eisenerze, Vordernberg,Trofaiach, St. Peter-Freienstein, trije v Leobenu, v okrožju Bruck /Mur v Kapfenbergu, Thörlu, v okrožju Lilienfeld v Mitterbach/Erlaufsee, v okrožju Mürzzuschlag v Mürzhofen, dva v Spital/Semmering, v okrožju Weiz dva v Passailu, Weizu, v okrožju Voitsberg trije v Köflachu, v Rosental an der Kainachu, Edelschrottu, Ligistu, Sankt Johann, v okrožju Deutschlandsberg v St. Stefan/Stainz, Rosseggu, Lannach, Graz, Leibnitz, Fürstenfeld, v okolici Graza dva v Doblu, dva v Liebochu, dva v Topelbadu, Unterpremstätten, Graz-Straßgang, Zettlingu, Unterpremstätten, Wundschuh, dva v Zwaringu, dva v Wildonu, Werndorfu, v Fernitz/Graz, Hausmannstätten, Raaba, Feldkirchen/Graz.

Merilniki hitrosti prepoznajo registrske tablice in voznik prejme obvestilo o prekršku in višino kazni. Globe za prekoračitev hitrosti v avstrijskih mestih so:

Globe za prekoračitev hitrosti na avtocesti ali navadni cesti so:

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice