Vozniki mopedov in skuterjev na območju za pešce v Mariboru vse pogosteje ogrožajo pešce. Pristojni so sklenili ukrepati.

V zadnjem mesecu so na Policijski upravi Maribor na interventno številko policije 113 prejeli več prijav občanov zoper voznike mopedov. Ti naj bi na območju za pešce v Mariboru s svojim načinom vožnje pogosto ogrožali pešce.

Izrazito povečanje tovrstne problematike so izpostavili tudi na Mestni občini Maribor.

K sreči v letošnjem letu na mariborskem območju za pešce policisti prometnih nesreč niso obravnavali.

V mariborski pešconi redarji vsak dan obravnajo od tri do sedem kršitev

Na Mestni občini Maribor so spomnili, da po zakonu o pravilih cestnega prometa enosledna motorna vozila ne smejo zapeljati na območje za pešce: »Vseeno pa medobčinski redarji med svojimi rednimi nadzori v mariborski pešconi obravnavajo med tri in sedem primerov voženj. Omenjeno prepoved najpogosteje kršijo mladoletni vozniki mopedov in skuterjev, vozil, katerih določena hitrost ne presega 25 kilometrov na uro.«

Dodali so, da je za kršitev prepovedi vožnje na območju za pešce predvidena globa 80 evrov, kadar gre za polnoletnega voznika: »Če je voznik mladoleten, lahko policist oziroma redar poda predlog za uvedbo postopka, v katerem lahko sodišče izreče ukor, navodila in prepovedi, nadzorstvo ali, če gre za starejšega mladoletnika, tudi globo.«

Da bi se približali tudi voznikom enoslednih motornih vozil, so v mestnem središču za voznike mopedov in skuterjev ob robu oziroma v bližini območja za pešce na več mestih zagotovili parkirišča, kjer lahko pustijo svoja motorna enosledna vozila in se naprej odpravijo peš: pri Vinagu, pri Frančiškanski cerkvi, pri Prvi gimnaziji, na Slomškovem trgu, v Orožnovi ulici, v Strossmayerjevi ulici (pri Ljudskem vrtu), pod Starim mostom in pri Srednji ekonomski šoli. Načrtujejo pa še dodatna parkirna mesta 

Policisti in redarji bodo opravili nenapovedane nadzore prometa

Da bi zmanjšali problematiko vožnje motornih vozil, predvsem mopedov, v območju za pešce v središču Maribora, bodo policisti v sodelovanju z Medobčinskim redarstvom Maribor poostreno nadzorovali cestni promet.

V naslednjih dneh bodo policisti in redarji izvedli več krajših skupnih nadzorov. Opravljali jih bodo nenapovedano oziroma v terminih, ko pričakujejo največ kršitev.

Poseben poudarek bodo policsti in redarji namenili ugotavljanju kršitev:

- določil 32. člena Zakona o pravilih cestnega prometa: vožnja v območju za pešce,

- vožnje pod vplivom alkohola ter prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi: obvezen preizkus alkoholiziranosti,

- izsiljevanja prednosti,

- neuporabe zaščitnih čelad,

- tehnične brezhibnosti vozil,

 - pravice voziti enosledno motorno vozilo,

- kršitve nepravilnega prevoza potnikov in podobno.

Letos se je stanje prometne varnosti voznikov mopedov bistveno poslabšalo

Na mariborski policijski upravi so poudarili, da so vozniki enoslednih motornih vozil kategorija bolj izpostavljenih udeležencev v cestnem prometu: »To izkazujejo tudi statistični podatki o stanju prometne varnosti. Stanje prometne varnosti voznikov mopedov se je v letu 2020 na območju Policijske uprave Maribor bistveno poslabšalo. Več je namreč bilo hudo in lahko telesno poškodovanih, znaten delež pri tem pa predstavlja območje Mestne občine Maribor, vendar ne na območju za pešce v središču mesta.«

Stanje prometne varnosti voznikov mopedov

V obdobju od januarja do maja 2020 so bili vozniki mopedov na območju Policijske uprave Maribor udeležni v 28 prometnih nesrečah, v enakem obdobju leto prej pa v devetih.

V omenjenem obdobju letos so bili štirje vozniki mopedov hudo telesno poškodovanih, 17 pa lažje. V primerljivem obdobju lani se je hudo telesno poškodoval en motorist, lahko pa sedem.

Stanje prometne varnosti voznikov motornih koles

Do maja letos so bili vozniki motornih koles udeleženi v 17 prometnih nesrečah, v primerljivem obdoblju lani pa v 33.

V prometnih nesrečah od januarja do maja letos sta umrla dva voznika motornih koles, v primerljivem obdobju lani eden.

Letos do maja se je hudo telesno poškodoval en voznik motornih koles in lahko 10, v primerljivem obdobju lani se je hudo poškodovalo sedem in lahko poškodovalo 18.

Pogosto brez čelade in pod vplivom alkohola

Delež uporabe zaščitnih čelad voznikov mopedov v prometnih nesrečah je od januarja do maja letos znašal 81,5 odstotka, v primerljivem obdobju lani pa 66,7 odstotka. Delež uporabe zaščitnih čelad voznikov motornih vozil je letos znašal 94 odstotkov, v primerljivem obdobju lani pa 97 odstotkov.

Na Policijski upravi Maribor so razkrili, da so se najhujše prometne nesreče z udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, neupoštevanja pravil o prednosti in nepravilni strani oziroma smeri vožnje, predvsem v naseljih v popoldanskem času.

Nadpovprečno visok je bil med vozniki enoslednih motornih vozil tudi delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč. Delež alkoholiziranih voznikov motornih koles, ki so povzročili prometne nesreče, je znašal 42,9 odstotka, v primerljivem obdobju lani 11,1 odstotka.

Delež alkoholiziranih voznikov mopedov, ki so povzročili prometne nesreče, je od januarja do maja letos znašal 47,4 odstotka, v primerljivem obdobju lani pa 40 odstotkov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Torej Maribor je samo Glavni trg,Trg svobode z obcino in Koroška ..ostali Mariborčani smo pa za odstrel ? Policaja nisem videl 10 let,da bi peš nadziral promet. Menda vsi delajo od doma .

atak (nepreverjen)

pritoži se na MNZ

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Off (nepreverjen)

Policija nimajo sandalov .

In reply to by atak (nepreverjen)

Kritik (nepreverjen)

Seveda ga nisi videl, če te pa nič ni vzunaj - ti si po cele dneve pred računalnikom, da lahko kajseda hitro napišeš debilne komentarje na mariborinfo.

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Dtt (nepreverjen)

Ne vem zakaj takšne kampanjske akcije, namesto rednega nadzora?
Aja, zato, da v statistikah zgleda vse "oh in ah" z malo dela...

Starejše novice