Slovenski odvetniki bodo 19. decembra ponovno nudili brezplačno pravno pomoč, šestindvajset kar v Mariboru.

V letošnji akciji bo sodelovalo več kot dvesto odvetnikov, ki bodo državljanom ustno posredovali splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predlagali pravne možnosti za njihovo rešitev. 

Brezplačno pravno pomoč bo nudilo tudi šestindvajset odvetnikov iz Maribora, ki si jih lahko ogledate na spodnjem seznamu.

Brezplačna pravna pomoč bo namenjena predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega finančnega položaja te ne morejo poiskati.

Odvetniki bodo na ta dan posredovali splošne informacije v zvezi z vašo težavo oziroma sporom in pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa. 

Pravno pomoč v okviru te akcije lahko odvetniki tudi odklonijo, in sicer tistim, ki že imajo pooblaščence, a želijo brezplačno preveriti svoje delo oziroma želijo odgovore na svoja vprašanja preveriti pri več odvetnikih.

Priporočljiva predhodna najava

Vsem, ki bi želeli pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, svetujejo, da zaradi večje učinkovitosti in organiziranosti dela z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dnevom dogodka in svoj prihod najavijo. Smiselno je tudi, da vnaprej dostavite tudi opis problema in morebitno dokumentacijo.

Pravna pomoč se bo izvajala po predhodni najavi predvsem ustno v pisarni ali telefonsko. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice