Študentski svet Univerze v Mariboru tudi letos organizira Gremo na prvi rok, ki bo potekal v torek, 9. oktobra 2018, od 21. ure naprej v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Gremo na prvi rok je tradicionalni koncert, ki ga v začetku oktobra organizira Študentski svet Univerze v Mariboru, da skupaj s študenti obeleži vstop v novo študijsko leto. Letos se bodo na odru UŠC Leona Štuklja od 21. ure naprej zvrstili Nika Zorjan, Tabu, Elvis Jackson in Farty Animals.

Dogodek s humanitarno noto

Ključen del dogodka je humanitarna nota, saj celotni izkupiček od vstopnine že šesto leto zapored namenijo za humanitarno akcijo »Študenti za študente«, ki nudi denarno pomoč socialno šibkejšim študentom in študentkam Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti.
 

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, je v pričakovanju dogodka povedala: »Veselim se dogodka Gremo na pri rok. Z njim je začetek študijskega leta nekaj posebnega. Ob »prvem roku« je znanje zelo sveže, zato študenti radi obiskujemo prve roke. Še rajši pa »Gremo na prvi rok«. Namreč, pri »Gremo na prvi rok« ECTS kreditnih točk ne nabiramo in tudi izpita nam ne sestavijo profesorji. Izpitna vprašanja nam dobo postavljali znani glasbeniki. UŠČ Leona Štuklja je v času dogodka Gremo na prvi rok »velika učilnica«, kjer ni živčnosti in skrbi, ki jo lahko začutimo pred pravimi prvimi roki. Je dogodek, ki je mnogo več kot le sprostitev ob glasbi. Je druženje, je spoznavanje novih prijateljev, je študentski pozdrav novemu študijskemu letu. Vabljeni na Gremo na prvi rok 2018.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice