Preverili smo, kje vse v bližini Maribora se lahko ohladite in koliko boste za to odšteli.

Smo sredi prvega letošnjega vročinskega vala in ves teden se bodo dnevne temperature v Mariboru gibale okoli 32 stopinj Celzija. Mnogi v vročih dneh iščejo ohladitev ob bazenu, za lažje načrtovanje preživljanja prihodnjih dni pa smo vam pripravili kratek pregled kopališč v Mariboru in njegovi okolici.

Pogledali smo tudi čez mejo, a niti eno izmed izbranih kopališč ni oddaljeno več kot eno uro vožnje iz Maribora. Da boste lažje izbrali kraj, kjer se boste ohladili smo pripravili še pregled cen v izbranih kopališčih in priložili fotografije.

Mariborski otok

Najbližja in poceni izbira. Mariborski otok je zapisan v srca Mariborčanov in ena izmed najpogostejših destinacij v teh dneh je prav gotovo legendarno kopališče na Mariborskem otoku. Pred letošnjo sezono so obnovili otroški bazen, v juliju in avgustu pa načrtujejo dva vikenda zabav, na katerih bodo kopalce zabavale tudi glasbene skupine. V avgustu nameravajo prirediti obujanje spominov izpred 40-ih let. Takrat naj bi nastopili tudi znani mariborski glasbeniki, ki so bili v tistih časih na vrhuncu svojih moči.

Cene vstopnic ostanejo enake, torej 5 evrov za odrasle, 4 evre za mladino, po 14. uri je enotna vstopnina 3 evre in po 18. uri 2 evra za najmlajše.

Kopališče hotela Habakuk

Ohladitev v idilični okolici pod vznožjem Pohorja vsekakor pride prav v teh dneh. V bazenskem kompleksu Habakuka se lahko hladite v zunanjih bazenih s pogledom na Maribor, uživate pa tudi v drugih njihovih wellness storitvah. Za zunanje obiskovalce so bazeni odprti od 9. ure naprej, cena celodnevnega kopanja s savno za odrasle je 18 evrov, za upokojence 13, za najmlajše pa 10 evrov. 

Thermal pool day ??

A post shared by @ msimat on

Terme Ptuj

Le slabe pol ure poti iz Maribora potrebujete, da pridete do krasnega ptujskega vodnega parka, ki ga obiskujejo kopalci od daleč naokrog. Terme Ptuj nudijo več kot 4.200 kvadratnih metrov vodnih površin, imajo pa tudi največji toboganski sistem v Sloveniji, kar bo nedvomno najbolj pritegnilo mlajše.

Za celodnevno kopanje boste odrasli odšteli 15, upokojenci 11, otroci pa 9,90 evrov. Omogočajo tudi popoldansko in večerno kopanje, od 15. ure naprej so vstopnice za odrasle 11 evrov, za najmlajše pa 7, dijaki in študenti pa so upravičeni še do 10-odstotnega popusta na celodnevno in popoldansko vstopnico.

Terme 3000 Moravske Toplice

Do največjih slovenskih term boste iz Maribora potrebovali 45 minut vožnje. Velik vodni park z adrenalinskimi tobogani, ki obsega več kot 5.000 kvadratnih metrov vodnih površin, ponuja tudi divjo reko, gejzirje, slapove, vodnozračne ležalnike in vodne tokove. Da bo sprostitev v vročih dneh še večja je tu še narava in seveda prekmurska kulinarika.

Za celodnevno kopanje v Termah 3000 morajo odrasli odšteti 15,90, otroci 11,90, upokojenci in študenti pa 12,90 evra. Če se želite kopati le tri ure, bo to odrasle stali 12,90, najmlajše pa 8,90 evra.

#relax #sunnyday #withmylove #swimpool

A post shared by Darja Kocet (@darjakocet) on

Terme Bad Radkersburg

Po domače, na kopanje v avstrijsko Radgono. Tamkajšnje terme, ki so od Maribora oddaljene 45 minut vožnje, so ene najbolj urejenih v Avstriji in letno privabijo trume turistov. Kopališče je odprto od ponedeljka do četrtka med 9. in 21.30, ob petkih in sobotah od 9. do 23. ure, v nedeljo pa od 9. do 20. ure. Celodnevno kopanje stane za odrasle 25,90 evra, invalide 20,60, dijake in študente 16,10, najmlajše pa 10,50 evra

Bioterme Mala Nedelja

Dobre pol ure, okoli 40 minut iz Maribora boste potrebovali, da prispete do priljubljenega termalnega kompleksa v Mali Nedelji. Okolju prijazne terme so tudi žepu prijazne. Celodnevno kopanje namreč stane le 10 evrov, za upokojence 9,10, za otroke pa 7,70 evra.

Summer fun ?? #kidslovepools #welovepools #biotermemalanedelja

A post shared by Apolonija (@nikalo373) on

Terme Zreče

Dobre pol ure, pod obronki Pohorja se nahajajo priljubljene Terme Zreče, ki slovijo po naravi in čudovitem razgledu. Od ponedeljka do petka boste za celodnevno kopanje odšteli odrasli 13 evrov, upokojenci 11,50, otroci do 14 leta pa 10 evrov. Ob sobotah, nedeljah in praznikih pa so cene 15, 13 oziroma 11,50 evra.

Mestno kopališče Cmurek

Streljaj čez mejo se v Cmureku nahaja odlično mestno kopališče. Mestece ob reki Muri ima odlično urejeno mestno kopališče, ki nudi ravno tisto, kar v teh dneh najbolj iščemo - osvežitev. V sklopu kopališča sta dva bazena, za celodnevno kopanje pa boste odrasli odšteli le 4,40 evra, otroci 2,20, dijaki in študenti pa 2,70 evra.

Mestno kopališče Leibnitz 

Še eno kopališče tik čez mejo, do katerega boste iz Maribora potrebovali le pol ure. Kopališče v avstrijski Lipnici vsebuje olimpijski bazen in tudi bazen z valovi. Celodnevno kopanje za odrasle stane 5,40 evra, za otroke do 14. leta 2,20, do 19. leta 3,20 in študente 3,90 evra.

Habibti has turned into Schatzi for one day ??

A post shared by ???? ??????? (@linafekonja) on

Lenti

Iz Maribora se lahko po ohladitev podate tudi na Madžarsko. Do Lentija boste potrebovali natanko eno uro, tam pa boste prispeli v zgledno urejene Terme Lenti, ki ponujajo 8 hektarjev zelenih površin, in urejene zunanje bazene s temperaturami med 27 in 28 stopinj Celzija. Celodnevno kopanje z vstopom tudi v notranji termalni kompleks stane 2.800 forintov oziroma dobrih 8,7 evrov. Za mladoletne pa celodnevno kopanje stane le 5,5 evra.

☀️@lentifurdo

A post shared by Gaál Emese (@emese.gaal_) on

Sveti Martin na Muri

Do medžimurskega termalnega raja, kjer pogostokrat pripravlja tudi hrvaška nogometna reprezentanca, boste iz Maribora potrebovali uro vožnje. Med delovnim tednom celodnevna vstopnica za odrasle stane 8 evrov, za otroke do 15. leta pa 5 evrov. Drugačne cene so za vikende in ob praznikih, ko je celodnevna vstopnica za odrasle 11, za otroke pa 7 evrov.

A post shared by mariska1806 (@mariska1806) on

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice