Znani so rezultati letošnjega spomladanskega roka poklicne mature. Pri nekaterih mariborskih srednjih šolah smo preverili, kako so se odrezali njihovi dijaki.

Maturanti, ki so konec maja in junija opravljali poklicno maturo, si lahko končno oddahnejo. Poletje se je zanje šele zdaj resnično začelo, saj so končno prejeli težko pričakovane rezultate spomladanskega roka poklicne mature.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je maturo opravljalo 125 dijakov. Od tega jih je 107 poklicno maturo opravilo uspešno, 18 kandidatov pa je bilo neuspešnih. Gre za 85,6-odstotno uspešnost.

Šola se lahko pohvali tudi z diamantnim maturantom, kar pomeni vse dosežene točke na maturi oziroma 23 doseženih točk in dvema zlatima maturantkama, ki sta dosegli 22 od 23 točk.

Srednja lesarska in gozdarska šola Maribor

Od 34 dijakov, ki je maturo opravljalo na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor, je maturo opravilo 32 dijakov, s čimer so prejeli poklic lesarski oziroma gozdarski tehnik. Dva dijaka sta bila neuspešna, kjer imata vsak po en popravni izpit. 

Šola se lahko pohvali tudi z enim zlatim maturantom.

Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor

Na programu okoljevarstveni in gradbeni tehnik na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor je k poklicni maturi pristopilo 31 dijakov, pri čemer so po rednem programu maturo opravili vsi dijaki, na izrednem pa je bila uspešnost 94-odstotna.

Poklicno maturo so z 22 točkami opravili trije dijaki, s čimer so postali zlati maturantje.

Srednja elektro-računalniška šola Maribor

Od 141 kandidatov, ki so na Srednji elektro-računalniški šoli Maribor pristopili k poklicni maturi, je v spomladanskem roku bilo uspešnih 131 dijakov. Deset kandidatov mature ni opravilo, kjer pa trije kandidati k maturi niso pristopili. Gre tako za 93-odstotni uspeh.

Osem kandidatov je za izjemen splošen uspeh prijelo spričevalo s pohvalo, eden od teh je postal tudi diamantni maturant.

 III. gimnazija Maribor

Na programu predšolske vzgoje na III. gimnaziji Maribor je vseh 78 dijakov, ki so pristopili k poklicni maturi, maturo opravilo uspešno. Tako gre za 100-odstotno uspešnost. 

Pri tem so trije dijaki postali diamantni maturantje, osem dijakov pa je postalo zlati maturanti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice