Inšpekcijski nadzor razkril nepravilnosti v gostinskih obratih po vsej državi. Na Štajerskem so kršitve zaznali pri več kot dvajsetih gostincih.

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je tudi minulo leto po opravljenih nadzorih izdala zajeten kup inšpekcijskih odločb. Te so zdaj pridobili v uredništvu 24ur.com, kjer ugotavljajo, da so kršitve zaznali pri kar 94 gostinskih obratih in pekarnah po celotni državi, od tega največ na Štajerskem in v Prekmurju.

V večini primerov so zabeležili higienske napake, ponekod sta se za sporna izkazala tudi sledljivost in nepravilno hranjenje živil. Večina nepravilnosti je v vmesnem času sicer že bila odpravljena.

So pa tudi hujši primeri. Na območju Ljubljane tako lahko zasledimo obrat, v katerem naj bi talni iztoki bili poškodovani in odprti, tla pod kuhinjskimi pulti pa umazana in zamaščena z ostanki hrane in krp.

V enem od objektov na Štajerskem so medtem obravnavali prostore v tako zelo slabem higienskem stanju, da sta proizvodnja in promet v njih predstavljala neposredno nevarnost za zdravje ljudi in potrošnikov.

Med 94 gostinskimi obrati, pri katerih so odkrili kršitve, pa je tudi nekaj več kot 20 štajerskih. Odkrite nepravilnosti se med seboj seveda močno razlikujejo, zato ne gre posploševati. Pri nekaterih so bile zaznane zgolj formalne napake, denimo pri dokumentaciji, pri drugih težava res tiči v higieni. 

Spodaj si zato oglejte seznam štajerskih gostincev ter pripadajoče inšpekcijske odločbe, iz katerih so razvidne odkrite kršitve.

Vir: 24ur.com

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice