Mestna občina Maribor je zbrala vse veljavne ukrepe na območju občine in kontaktne številke za občane v stiski.

V ponedeljek, 16. novembra, bo začasno zaustavljen javni mestni potniški promet, nujno varstvo vrtčevskih otrok bo potekalo v dvanajstih enotah javnih in šestih enotah zasebnih vrtcev, urejanje najnujnejših zadev na Mestni občini Maribor samo po predhodni najavi.

Nujno vrtčevsko varstvo od 16. novembra v dvanajstih enotah javnih in šestih enotah zasebnih vrtcev

Mestna občina Maribor je tudi od 16. novembra naprej zagotovila delovanje posameznih vrtčevskih enot, v katerih se bo v času ukrepov izvajalo dežurstvo. Varstvo predšolskih otrok bo tako tudi v prihodnjem tednu zagotovljeno po vsej mestni občini, vendar bo namenjeno le družinam, v katerih so, v skladu z odlokom vlade, starši zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. 

Trenutne kapacitete v javnih vrtcih zadostujejo potrebam občanov

Od 16. novembra naprej bodo delovale naslednje enote javnih vrtcev:

 • Vrtec Borisa Pečeta Maribor, Tomšičeva ulica 32,
 • Vrtec Ivana Glinška Maribor, Gledališka ulica 6,
 • Vrtec Jadvige Golež Maribor, Betnavska cesta 100,
 • Vrtec Jožice Flander Maribor, Focheva ulica 51,
 • Vrtec Otona Župančiča Maribor, Oblakova ulica 5,
 • Vrtec Pobrežje Maribor, Cesta XIV. Divizije 14 a, kjer bo dodatno odprta še enota Najdihojca, Majeričeva ulica 9,
 • Vrtec Studenci Maribor, Groharjeva ulica 22, kjer bo dodatno odprta še enota jasli Poljane, Korčetova ulica 18,
 • Vrtec Tezno Maribor, Dogoška cesta 20, kjer bo dodatno odprta še enota Mišmaš, Dogoška cesta 20,
 • Vrtec Center za sluh in govor, Vinarska ulica 6.

Prav tako odprtih šest enot zasebnih vrtcev:

 • Zasebni Waldorfski vrtec Studenček, Valvasorjeva ulica 94,
 • Zasebni Waldorfski vrtec Mavrična dežela, Wilsonova ulica 18,
 • Zavod Antona Martina Slomška – Hiša otrok – Vrtec Montessori, Vrbanska cesta 30,
 • Zasebni vrtec Želvica, Strossmayerjeva ulica 34 a,
 • Zasebni zavod vrtec za kreativno varstvo otrok Pika Poka Maribor, Terčeva ulica 21,
 • Zasebni zavod otroško veselje, vrtec Copatki, Lackova cesta 39 a.

Mestni potniški promet od 16. novembra začasno ne bo deloval

V skladu z odločitvijo vlade javni mestni potniški promet v Mariboru od ponedeljka, 16. novembra, ne bo deloval. Popolna zaustavitev velja za vse mestne avtobusne linije, prav tako pa od omenjenega dne ne bo obratovala krožna kabinska žičnica na Pohorju

Sočasno se bosta zaprli tudi blagajni na Avtobusni postaji v Maribor in spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Odločitev o popolni zaustavitvi javnega potniškega prometa, ki bo predvidoma trajala dva tedna, je vlada sprejela z namenom zajezitve širjenja koronavirusa.

V času, ko mariborski mestni avtobusi, mini vozilo Maister in krožna kabinska žičnica na Pohorju ne bodo vozili, potnike naprošajo za razumevanje.

Športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena, izjema so vrhunski in poklicni športniki

Za posameznike, ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva je na prostem oziroma na odprtih javnih krajih v občini prebivališča dovoljeno izvajanje športno rekreativnih dejavnosti, če je pri tem mogoče ves čas zagotavljati ustrezno varnostno razdaljo do drugih - tri metre.

Prav tako so dovoljena tekmovanja v najvišjem kakovostnem nivoju brez prisotnosti gledalcev.

Mariborske tržnice bodo odprte po veljavnem urniku

Mariborske tržnice bodo v obdobju veljavnega odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom obratovale po veljavnem urniku, tudi v nedeljo. Tržnice so dobro založene in ponujajo velik izbor lokalno pridelane zdrave hrane.

Za tržnice velja, da ostajajo odprte tudi vnaprej, bodo pa poostreni varnostni ukrepi na odprtem delu tržnic, kjer se bo zagotavljalo deset kvadratnih metrov na posamezno stranko. To je nov ukrep, ki ga bodo na tržnicah pričeli izvajati prihodnji teden.

Kupce prosijo, da svoje nakupe planirajo tudi ob sredah, petkih in nedeljah, da v soboto na tržnici ne bo prevelikega števila ljudi. Prav tako jih prosijo, da se na tržnici ne zadržujejo in nakup opravijo kar se da hitro in s tem omogočijo nakup vsem zainteresiranim kupcem.

Javne sanitarije ostajajo odprte

Javne sanitarije v mestu ostajajo odprte po običajnem odpiralnem času. Tudi v javnih sanitarijah bodo omejili sočasno uporabo sanitarij na enega uporabnika v celotnem sanitarnem prostoru.

Akvarij – terarij ostaja zaprt za obiskovalce. 

Zbirni centri bodo obratovali po običajnem delovnem času 

Zbirni centri bodo obratovali po običajnem delovnem času, z upoštevanjem vseh že doslej uveljavljenih zaščitnih ukrepov.

V zbirnem centru se lahko zadržujejo hkrati največ tri stranke. Vse občane prosijo, da v zbirnem centru dosledno spoštujejo predpisane ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe in obvezno uporabljajo zaščitno masko ter vzdržujejo predpisano varnostno razdaljo.

Da bo odlaganje odpadkov čim lažje in hitrejše vse uporabnike zbirnih centrov prosijo, da odpadke ustrezno pripravijo in razvrstijo že doma, ob obisku v zbirnem centru dosledno upoštevajo navodila zaposlenih in varno zapustijo center ter se po nepotrebnem ne zadržujejo na območju zbirnega centra. Prav tako velja, da občani lahko obiščejo zbirni center le zdravi.

Redni odvoz odpadkov bo potekal nemoteno, v skladu s koledarji odvozov.

Zbir koristnih informacij za občane

 • Občani, ki potrebujejo informacije ali pomoč s področja zaščite in reševanja, lahko v poslovnem času Mestne občine Maribor pokličejo na telefonsko številko: 02 2201 428 ali pišejo na [email protected]. Navedeni kontaktni kanali so namenjeni predvsem občanom, ki so v samoizolaciji ali karanteni in imajo težave pri zagotavljanju osnovnih življenjskih pogojev.
 • Mestna občina Maribor je sklenila dogovor z dvema trgovskima podjetjema, ki bosta občanom, ki so v samoizolaciji ali karanteni, na dom dostavljali osnovne prehranske in higienske izdelke. Naročila bosta trgovini sprejemali na naslednjih kontaktih:
 1. Samopostrežna trgovina Griček: 02 47 30 534 in [email protected];
 2. VBM Korenček: 02 48 00 620 in [email protected].
 • V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor strokovnjaki v času epidemije covid-19 v primeru čustvene stiske izvajajo psihološke razbremenilne pogovore preko telefona. Dosegljivi so od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro na telefonski številki: 070 754 343 ali preko elektronskih naslovov: [email protected], [email protected], [email protected] in [email protected].
 • Mestna občina Maribor je v času uradnih ur dosegljiva le za najnujnejše primere po predhodnem naročilu na [email protected] ali po telefonu 02 2201 000.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice