Na Fintechu Hackathonu 2017 je zmagala ekipa, ki je razvila rešitev za upravljanje z mesečnimi plačili.

Glavne teme dvodnevnega Fintech Hackathona 2017 so bile vpeljati sodobne tehnologije, hkrati pa zagotavljati varnost in predvsem priročnost uporabe storitev za komitente banke. Na dogodku, ki je ta vikend potekal v Mariboru je več kot 70 udeležencev iskalo in razvijalo najboljše rešitve za banko 21. stoletja.

Zmagala rešitev »Subscrition Guard«

Rešitev »Subscription Guard«, ki so jo razvili člani ekipe startupa EqualEyes, je prepričala šestčlansko strokovno komisijo in osvojila lovoriko Fintech Hackathona 2017. Storitev bi komitentom olajšala upravljanje z mesečnimi plačili. Preko enostavnega vmesnika bi upravljali z različnimi naročninami, v primeru odkritja »potratnikov« pa sistem predlaga ugodnejše ponudnike.

Zmagovalna ekipa si je s svojo rešitvijo prislužila glavno nagrado. Prejeli so 1.000 evrov naloženih na predplačniško Viso Nove KBM in iPhone X, vsak od članov pa je prejel še brezplačno vstopnico za konferenco PODIM in hardversko denarnico za kripto valute Ledger Nano S.

Drugo mesto je zasedla rešitev Pay'n'Go ekipe LabLizards in tretje mesto rešitev decentralizirane mreže mikro posojil Valus. Komisiji se je skupaj predstavilo enajst idej, sodelovalo pa je 77 udeležencev, ki so dva dni razvijali svoje rešitve za vpeljevanje novih tehnologij v sodobno bančništvo.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice