Mestna občina Maribor je danes uradno predala funkciji vodstva Mariborskega vodovoda in Javnega zavoda za turizem Maribor.

Mestna občina Maribor, sicer glavni lastnik Mariborskega vodovoda, je zaradi razhajanja mnenj z 22. julijem prekinila pogodbo z dolgoletnim direktorjem tega javnega podjetja Danilom Burnačem.

Sedaj, dva meseca pozneje, je Nadzorni svet omenjenega podjetja, v torek, 15. septembra, soglasno potrdil Mirana Juga za direktorja s polnim mandatom štirih let. Funkcijo bo predvidoma prevzel 1. oktobra 2020.

Miran Jug je nadzornike prepričal z bogatimi izkušnjami na vodstvenih položajih, nazadnje kot član uprave Petrola na Hrvaškem, s svojo vizijo upravljanja podjetja Mariborski vodovod in z izkušnjami, ki jih je pridobil pri delu s holdingom.

Na čelo Javnega zavoda za turizem Maribor prihaja Jure Struc

Na drugi strani je Mestna občina Maribor na mesto vršilca dolžnosti direktorja Javnega zavoda za turizem Maribor postavila Jureta Struca.

»Verjamemo, da se bo uspešno lotil izzivov, ki jih v zavodu ni malo, in da mu bodo pri tem v veliko pomoč bogate izkušnje s področja marketinga, korporativnega komuniciranja in vodenja,« sporočajo iz Mestne občine Maribor.

Imenovanje vršilca dolžnosti je sicer v pristojnosti sveta zavoda. Brez direktorja je zavod ostal potem, ko je v začetku avgusta z mesta direktorice odstopila Doris Urbančič Windisch, ki je funkcijo opravljala od leta 2017.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

So mi povedali, da je sex v šolskih prostorih prepovedan

božidar (nepreverjen)

povratak odpisanih haha

Starejše novice