Predstavljamo zgodbo sredi Maribora, kjer je umetnost združena z duhovnim svetom in tudi s kozmetiko.

V središču Maribora se nahaja nenavadna galerija Art & Light, v kateri Barbara Štancer in Mateja Fištravec puščata ljudi odprtih ust. Barbara je pisateljica in energijska slikarka, Mateja pa izdeluje prav posebna mila. Skupaj sta začutili neverjetno energijo, ki ju vodi po poti uspeha.

»Ko se te dotakne angel v kateri koli podobi, je to zmeraj čudovit občutek navdiha, ki prinaša nekaj novega. Prve dotike sem začutila že kot otrok in z leti sem jih vse bolje spoznavala in razumela. Dotiki, ki prinašajo sporočila in lahkotnost. Kmalu sem ugotovila, da lahko darove angelov, prav tako z dotikom, prenašam med ljudi. Tako so pred leti začele nastajati angelske in energijske slike,« pripoveduje Barbara Štancer iz Maribora, ki je bolj znana pod umetniškim imenom Mao Tara.

Energijska hrana za ljudi

Barbara pravi, da vsaka slika nosi svoje sporočilo in ima svoj namen ter učinek, zato verjame, da bo vsak našel svojo sliko. Torej sliko, ki bo z njim spregovorila in predala sporočilo, ki mu je namenjeno. Lahko se odločite tudi za svojo osebno sliko po naročilu, ki vam odpira še večji del vaše notranjosti in potencialov.

»Skozi simboliko, energijo, kristale in barve naslikam energijo te osebe, njeno zgodbo oziroma poslanstvo. Napišem tudi posvetilo, kjer napišem potenicale, blokade in razna usmerjenja na pravo pot,« dodaja.

Da nariše energijsko sliko potrebuje zgolj ime osebe in njeno sliko.

»Šele ko končam sliko, se s to osebo tudi srečam. Ponavadi je to zelo močno in čustveno doživetje. Velikokrat se mi je tudi zgodilo, da so ljudje vstopili v galerijo in začeli jokati. To je prostor, ki odpira ljudi,« poudarja.

Ne le umetnica, tudi pisateljica

Barbara je pred leti napisala tudi knjigo z naslovom Dotik angela od rojstva do rojstva, v kateri je opisala svojo osebno zgodbo. Knjiga spomni na tiste pozabljene vzorce, misli, čustva in občutke in v vsakomur sproži reakcijo.

»Ne glede na leta, izkušnje in stil življenja je vsak, ki jo prebere enakega mnenja in pravi, da se je počutil, kot da bere sebe,« še dodaja.

Skozi čustva in občutja do očiščenja

Barbara skupaj s strankami izvaja tudi intuitivno slikanje.

»To je zelo močen proces, skozi katerega lahko greš sam, osebno. Naslikaš svojo osebno energijsko sliko, svojo dušo in notranjost. Pomembno je, da to počneš brez razuma, torej odklopiš vse predstave, razum in skozi to začneš doživljati podzavestne blokade in vzorce. Na koncu vidiš celoto in svojo notranjost,« pravi Barbara.

Dodaja še to, da so med slikanjem prisotne razne reakcije, kot so jok, jeza, žalost ali pa na drugi strani zelo prijeten občutek. To je nekaj normalnega, saj ljudje pridejo do notranjih občutkov in odgovorov brez razuma in logike, torej neprisilno.

Energijski nakit, obleke in ples

Ne le na platno, tudi na različne vrste lesa daje poslikave, simboliko in kristale. »Tudi les ima sam po sebi energijo. Vsak obesek, vsaka verižica delujeta na svojem področju. Zelo sem bila presenečna, kako močno to deluje. Ljudje, ki nikoli niso v kaj takega verjeli, so bili zelo šokirani, « nam je zaupala Barbara.

Barbara je med vsem drugim še ustvarila svojo enerijsko kolekcijo oblačil, poslužuje se tudi osebnega slikanja na tekstil.

S terapevtskimi tehnikami pa izvaja tudi ples, ki je namenjen ženskam. »Ženske se učijo prepuščanja, zaupanja, sprejemanja svojega telesa, zapeljivosti in ženskosti,« dodaja Barbara.

Energijska mila

Mateja Fištravec, ki skupaj z Barbaro ustvarja zgodbe v galeriji je umetnica Iomy naravnih, veganskih, domačih trdih mil.

»V življenju mi je pomembna čistost, in sicer v mislih, besedah in dejanjih.  Ravno preko mil lahko predstavim svojo filozofijo, svoje mišljenje in pogled na svet, « nam je zaupala Mateja Fištravec.

Matejina mila so delana po hladnem postopku, saj ji je na prvem mestu pomembna maksimalna učinkovitost sestavin.

»To so mila, ki pomagajo ljubiti vaše telo. Karkoli damo na ali v naše telo, vpliva na naše počutje. Iomy mila so mila s svetlobo in čarovnijo. Pravim, da so čarobna, pravljična, vilinska in svetla. Vsako milo ima tudi svojo funkcijo in svoj namen,« poudarja.

Odzivi Mariborčanov?

»Če primerjam, kako je bilo v Mariboru pred 20. leti in zdaj, je to neprimerljivo. Ljudje so pripravljeni slišati, pripravljeni so se vprašati ali pa vsaj začutiti,« pravi Barbara.

Nenavadne delavnice

V prostorih galerije Art & Light vsako sredo potekajo tudi brezplačne delavnice povezane z osebnostjo rastjo. »To niso klasične delavnice. Vsak, ki pride na takšno delavnico nekaj začuti in doživi,« zaključujeta sogovornici.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez Komunist (nepreverjen)

to bi pa jaz kar peljal v Zagreb
Tam smo tskšno robo fajn ponucali

zvodnik milan (nepreverjen)

dobra punca
meni se nekaj
gunca

Starejše novice