Fotografija toče iz Cirkovc in širša slika nevihtne celice, ki se zdaj pomika proti skrajnemu severovzhodu (Foto: bralci Mariborinfo).
Napovedi vremenoslovcev in lovcev na nevihte iz neurje.si so se znova uresničile. Dosegle so severovzhod Slovenije, kjer so za seboj znova pustile točo.

Severovzhodni del Slovenije so v popoldanskih urah zajele močnejše nevihte z nalivi in točo, te se zdaj pomikajo proti Prekmurju, kjer kolegi iz Sobotainfo že poročajo o manjši toči in močnem dežju.

Neurje je pred tem prečkalo Ptuj z okolico, kjer je padala tudi toča v velikosti oreha. O toči v velikosti oreha pa poročajo tudi iz Cirkovc.

Neurje je huje udarilo na območju Ormoža z okolico - podrtih je več dreves, zalitih je nekaj kleti, v Sodincih pa se je celo sprožil plaz.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje meteorna voda zaliva kletne prostore stanovanjskih objektov v Mozirju in Slovenj Gradcu, v Sevnici pa potok ogroža stanovanjsko hišo.

O hudih nalivih poročajo še iz Slovenske Bistrice. Tam je med drugim nekaj po 18. uri na stadionu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so izčrpali vodo iz odtočnega jaška. Vetrolom je zadel tudi Spodnjo Polskavo, Slovenj Gradec in Muto. 

Predvidoma bodo neurja ponekod trajala pozno v noč na sredo, ko se bodo pomaknila nad zahodno Slovenijo, nato pa se bo ozračje zjutraj prehodno umirilo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vremenar (nepreverjen)

Grozno, to ni več normalno, kaj se dogaja s tem vremenom. Pa še celi teden so napovedane nevihte in padavine.

prerok (nepreverjen)

V nekdanji Jugoslaviji smo imeli raketno obrambo proti toči, sedaj pa zaradi nesposobnih politikov lahko prosimo samo Boga, da nas obvaruje pred točo in neurjem.

vladekre (nepreverjen)

Pri Avstrijcih deluje obramba proti toči,tudi v Mariboru deluje,če leta Darko Kralj.Takoj kupit novo letalo in v akcijo.Se strinjate!

Starejše novice