FOTO: Bobo
Zbrali smo javno dostopne podatke o prihodkih od prodaje in dobičku oziroma izgubi mariborskih ponudnikov hitre prehrane v preteklem letu. Kdo je največji zaslužkar in kdo je v rdečih številkah?

Konec tedna ali po zabavi se še kako prileže kebab ali hamburger. Ko v jutranjih urah v vrsti čakate na okusen zalogaj, je najbrž zadnje, s čimer si belite glavo, kolikšni zneski se vrtijo v hitri prehrani in kdo je pri nas med večjimi zaslužkarji. Da vam tudi ne bi bilo treba, smo se v številke zakopali mi.

Hitra hrana v številkah

Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, ki so jih prijavili lastniki, se zaslužki ponudnikov hitre prehrane v Mariboru zelo razlikujejo. Nekateri zaslužijo nekaj deset tisoč evrov, medtem ko se največji gibljejo tudi okoli pol milijona prihodkov. Mejo 500.000 evrov je sicer preseglo podjetje Pro Tibi, pod katerim deluje priljubljena Okrepčevalnica Šiš na Lentu, a se v družbi ukvarjajo tudi z avtoservisnimi storitvami in avtopralnico. Točnih javnih podatkov o tem, koliko prihodka od prodaje ustvari Šiš, tako ni.

Največ izključno s prodajo hitre prehrane v Mariboru zasluži Hamburger Hill, ki je v letu 2018 zabeležil 485.152,51 evrov prihodkov.

V infogramu so prihodki od prodaje.

Z najvišjim dobičkom Panda, le en z izgubo

Ne glede na prihodke je na koncu pomemben dobiček. Zato smo tudi preverili, koliko čistega dobička oziroma izgube so v minulem letu ustvarili izbrani ponudniki hitre prehrane v Mariboru. 

Največji dobiček je v letu 2018 zabeležila MM Panda, in sicer 22.496,87 evrov. Minulo leto je bilo za ponudnike hitre prehrane v mestu ob Dravi očitno dobro, saj je velika večina poslovno leto končala z dobičkom. Izgubo je zabeležila le Okrepčevalnica Tip Top, in sicer je imela za 17.623,65 evrov več odhodkov kot prihodkov.

Komu je dosegel najvišjo rast?

Primerjali pa smo tudi prihodke izbranih ponudnikov hitre prehrane v minulem letu s tistimi iz leta poprej, da bi ugotovili, ali je v njihovem zaslužku v tem času prišlo do večjih sprememb.

Kot lahko ugotovimo je nekoliko slabše šlo Burger Maistru, ki mu je po dobrem začetnem letu 2017 v naslednjem letu promet upadel za dobrih 23 tisočakov. Poslovalnica Burger Maister na Slovenski v središču mesta je sicer z letošnjim letom prenehala poslovati. Večina drugih ponudnikov je v lanskem letu zabeležila rast prihodkov v primerjavi s predlanskim letom, še posebej izrazita je ta razlika pri Davorju Podbregarju s.p., ki ima v Mariboru Konteiner Burger, pomembno pa je pri tem izpostaviti, da je v njegove poslovne rezultate zajeta tudi Pizzerija Basilica v Paki pri Velenju. Tako realnih podatkov o prihodkih Konteiner Burgerja ni možno pridobiti iz javnih evidenc.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fritz (nepreverjen)

Če bi dajali vsem račune bi bilo drugače

Navijac (nepreverjen)

Pa naj odgovorni preverijo kako in kak zato so placani iz davkopkacevalskega denarja.

In reply to by Fritz (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Lastniki sami Janezi,Davidi,Franci,Jerneji....

Yolbe (nepreverjen)

Tiptop ima odličnega računovodjo....

ghjk (nepreverjen)

Po izdanih racunih so razni Ahmedi tudi v rdecih stevilkah.

Starejše novice