Včeraj je Lista kolesarjev objavila odgovor na vprašanje, ki ga je na seji mestnega sveta postavil Josip Rotar, in sicer koliko prihodkov iz naslova oglaševanja na javnih površinah dobi občina Maribor in njena javna podjetja. 

Na to so jim odgovorili Urad za komunalo, promet in prostor (UKPP) ter javni podjetji Snaga in Marprom.

Urad za komunalo, promet in prostor odgovarja, da ta javne površine 155.000 evrov, medtem ko za avtobuse 100.000 evrov. 

»Letni prihodek za oglaševanje na javnih površinah (Nigrad, Snaga, Idea Design in Europlakat) znašajo na ravni leta 2018, cca. 155.000 evrov. Iz naslova oglaševanja na avtobusnih mestnega prometa pa se letno zbere cca 100.000 evrov prihodkov in predstavlja prihodek poslovanja mestnega prometa kar se obračuna z nižjo subvencijo.«

Snaga podatka o prihodkih ne posreduje

Oglaševanje na plakatnih mestih je Snaga pridobila na podlagi razpisa, ki ga je objavila Mestna občina Maribor.

»Ta dejavnost sodi pod tržne dejavnosti podjetja in nima značaja ne koncesijske dejavnosti niti javne službe, zato podatka o prihodkih ne posredujemo. Zakup oglaševalskega prostora nudimo po tržni ceni, ki nam v celoti pokrije stroške izvajanja te dejavnosti,» je komunalno podjetje odgovorilo na Rotarjevo vprašanje.

Marprom: Oglasne površine smo oddali v petletni najem podjetju Mediabus

Pri tem pa je javno podjetje Marprom pojasnilo, da je je oglasne površine na avtobusih oddalo v petletni najem podjetju Mediabus d.o.o. Pogodba je bila sklenjena od 1. maja 2014 in velja do 30. sprila 2019 za mesečno najemnino 6.642,70 evrov brez DDV .

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sirotka (nepreverjen)

Pred vsakim spomenikom in mostom je parkirana oglasna tabla, to je neprejemljivo in moteče, dobenega reda več ni nad tem. Železniški most, ki je eden lepaih v mestu zakriva oglasna tabla na Mlinksi cesti pri rondoju.

To bo treba bolj strogo urediti!

Starejše novice