Torkovo jutro bo za mesec maj nenavadno hladno. Ponekod bo temperature tudi pod lediščem, zato grozi tudi pozeba. Kako bo na Štajerskem?

Potem ko smo pred tednom dni še uživali v sončnih žarkih in skorajda poletnih temperaturah, je naše kraje doletela ohladitev. Višje predele Mariborskega Pohorja je preko noči tudi pobelilo, sneg pa je že včeraj tekom dneva povzročal nekaj manjših preglavic na Arehu. Najbolj hladno jutro bo jutrišnje, ko marsikje grozi tudi pozeba.

Zaščitite rastline

Ponoči se po zjasnilo, zato bo ponekod slana. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2 stopinj Celzija. Po napovedih vremenoslovcev se temperature na Štajerskem naj ne bi spustile pod ledišče, a na Arsu opozarjajo, da so temperature pri tleh lahko za nekaj stopinj nižje kot na višini dveh metrov.

»Na večjem območju je tako nastanek slane zelo verjeten, možno pa je tudi pozeba. Svetujemo vam, da zaščitite na mraz občutljive rastline,« so na strani ARSO vreme zapisali na družbenem omrežju Facebook.

V petek že do 20 stopinj

Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo nekod prehodno zapihal južni ali jugozahodni veter. Če obstaja zjutraj nevarnost slane, se bo tekom dneva ogrelo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 stopinj Celzija.

Že sredino jutro bo bolj toplo, saj napovedujejo temperature med 0 in 5 stopinjami Celzija. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala, zvečer bo na zahodu začelo rahlo deževati, še napovedujejo državni meteorologi. Postopoma bo vsak dan topleje, a bo vztrajalo pretežno oblačno vreme s posameznimi plohami. Že v petek naj bi se tekom dneva ponovno ogrelo vse do okrog 20 stopinj Celzija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice