Klopotec letos nekoliko drugače vabi na poletna vinska doživetja.
Tradicionalnega postavljanja klopotca pred Hišo Stare trte na Lentu letos ne bo. Zavod za turizem Maribor - Pohorje pa vabi v soboto, 25. julija, na vinsko obarvana doživetja Maribora in okolice.

Zadnja soboto v juliju je dan, ko v Mariboru tradicionalno postavljamo klopotec pred Hišo Stare trte na Lentu. Da bi Mariborčani in obiskovalci mesta kljub omejitvam, ki jih prinašajo ukrepi proti širjenju okužbe z novim koronavirusom, ta dan preživeli v dobri družbi in pri tem doživeli odlično vinsko ponudbo mesta in okolice, je Zavod za turizem Maribor - Pohorje v sodelovanju s ponudniki pripravil vinska doživetja.

Najstarejši trti sveta bo klopotec – edinstven in nepogrešljiv simbol lokalne vinske pokrajine – kljub temu delal družbo, in sicer od konca julija do znamenitega martinovanja v novembru.

»Letošnja alternativa tradicionalnemu postavljanju klopotca je odlična priložnost za spoznavanje poletnih vinskih doživetij tudi za domačega gosta. Z unovčitvijo turističnega bona obiskovalcem nudimo varen in kakovosten oddih na Štajerskem. Ob tem ugotavljamo, da so aktualne razmere pripomogle k učinkovitejšemu povezovanju različnih ponudnikov v destinaciji in oblikovanju novih turističnih produktov, ki jih je možno kupiti tudi preko spletne strani Visit Maribor,« pojasnjuje Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje.

Vinska doživetja, sobota, 25. julij 2020:

  • Po poti najlepših vinskih zgodb do najstarejše trte na svetu
  • Mestni griči z Lufta
  • S turistično ladjico na degustacijo vina
  • Voden ogled v ekskluzivni družbi mestnega viničarja
  • Degustacije v Hiši Stare trte
  • Kolesarski izlet po poti Stare trte

Vinska doživetja, nedelja, 26. julij 2020:

  • Ko zapojejo klopotci – postavljanje klopotca na Fontani vin Vodole

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice