V noči s torka na sredo je v Ljubljani v požaru tragično preminil en izmed izbrisanih.

Zoran Tešanović je v Sloveniji živel vse od leta 1978.  Usoda se je z njim kaj kmalu kruto poigrala, leta 1992 je zaradi izbrisa izgubil vse pravice. 

Človek, ki je v svojem življenju prestal že veliko hudih stvarih, je svoje zadnje čase životaril v prikolici brez vode, elektrike in ogrevanja.

Brezdomcu se tudi v težkih časih ni nasmehnila sreča, življenje je izgubil v tragičnem požaru v prikolici. 

Ob njegovi smrti so se poklonili tudi iz Pravne mreže za varstvo demokracije, čigar misija je prizadevanje za pravice izbrisanih. 

Oglasili so se tudi iz društva Amnesty

Močno užaloščeni so bili ob novici člani društva Amnesty International Slovenije, ki predstavljajo enega najmočnejših glasov za zaščito pravic. 

Ob žalostni vesti tragične smrti so zapisali: »Njegov položaj je bil posledica izbrisa in neučinkovitih, slabih zakonskih ukrepov poprave krivic, ki so brez urejena statusa posledično brez ustreznega zavarovanja ali socialne oskrbe tudi po 30ih letih pustile številne izbrisane: v skrajno ranljivih položajih, oropane dostojanstva

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Sramota za Deželo ... marsikomu obljubljeno deželo ... naj ti bo Zorane vsaj lahka slovenska zemlja ... mene je sram, ko take preberem ... sram, da sem Slovenec ...

Starejše novice