Te dni Mariborčane razburja vest o tragediji, ki se je pripetila v Dvorani Tabor. Mestna občina Maribor smrtni primer obžaluje.

V Dvorani Tabor so se v torek soočili s smrtnim primerom. Umrl je moški, ki se je tam rekreiral. Igral je namizni tenis in medtem doživel zastoj srca.

Zaokrožila je informacija, da je k tragičnemu razpletu botrovalo tudi dejstvo, da v dvorani ni nameščenega defibrilatorja. Na Športnih objektih Maribora smo izvedeli, da defibrilatorja v dvorani res ni, je pa bila v času tragedije na kraju zaradi tekme v futsalu med reprezentanco Slovenije in Italije prisotna reševalna ekipa, ki se je nemudoma odzvala.

Očitki so se zgrnili tudi nad Mestno občino Maribor v obliki vprašanja: Zakaj v Dvorani Tabor, športnem objektu, kjer vsakodnevno trenirajo profesionalni in amaterski športniki, odvijajo pa se tudi koncerti in druge prireditve, ni defibrilatorja in kdo je za to odgovoren?  

Iz Mestne občine Maribor so na vprašanja Mariborinfo odgovorili, da imajo Športni objekti Maribor »nameščene defibrilatorje na kopališčih Pristan in Mariborski otok, kot zahteva pravilnik o opremi in sredstvih za dajanje prve pomoči, usposabljanju in preizkusih iz prve pomoči ter zdravniških pregledih reševalcev iz vode«.

Defibrilatorji so nameščeni tudi na stadionu Ljudski vrt in v Teniškem parku Tabor. V Dvorani Tabor pa defibrilatorja trenutno ni, priznava mariborska občina. 

»Je pa Mestna občina Maribor Športne objekte Maribor pozvala, naj z defibrilatorji opremijo tudi ostale športne objekte, in Športni objekti Maribor so postopek nabave že začeli,« še dodajajo na mestni občini.

»Takoj smo začeli zbirati ponudbe in bomo opremili vse objekte. Ne glede na pravila, življenje je več vredno, kot bilo kaj drugega,« je za Mariborinfo potrdil Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
huso in haso d.o.o (nepreverjen)

naš službeni mačak Meho je pao sa lojtre i se ubil
pa mi kao firma to obžalujemo
S tem dejanjem užaloščenostii
smo naredili vse za kar je bilo potrebno

Starejše novice