Marsikatera stranka Nove KBM je bila danes zjutraj šokirana, ko je preverila stanje na svojem računu.

Nova KBM ima težave pri obdelavi trajnikov, ki se izvajajo na današnji dan. Po besedah banke je namreč prišlo do tehničnih težav, zaradi česar se nekaterim komintentom ne prikazuje dejansko stanje na transakcijskem računu. Kaj to pomeni? V praksi je uporabnik trajnikov pri NKBM zjutraj na računu našel zajeten minus vse do svojega limita. Trajniki so po nekaterih informacijah tako dolgo obračunavali položnico, dokler na računu ni bilo več denarja.

Tole sporočilo je šokirane uporabnike spletne banke pričakalo danes zjutraj.

Težave so po zagotovilih NKBM v odpravljanju, rešili naj bi jih v najkrajšem možnem času: "Sredstva strank ostajajo varna, za morebitne nevšečnosti se strankam opravičujemo," so še sporočili preko svoje spletne strani. 

Po informacijah našega bralca, ki je kot eden izmed mnogih prav tako zjutraj opazil, da je globoko v limitu, čeprav bi moral imeti nakazano plačo,  je napaka že odpravljena.

Za dodatne informacije se lahko stranke obrnejo na svoje skrbnike oziroma bančnike v poslovalnicah ali pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 17 70 ali [email protected].  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice