Še deset dni nas loči do tradicionalnega, že tretjega Božičkovega teka, ki se bo letos odvijal po ulicah Maribora v soboto, 21. decembra.

Po slabih 7 kilometrov dolgi progi se bodo lahko tik pred začetkom praznikov zapodili rekreativni tekači, prilagojena proga pa je pripravljena tudi za najmlajše ljubitelje teka.

Medtem ko bodo otroci pričeli teči ob 10.30, bo štart glavnega teka ob 11. uri, ko bo tekače na progi pospremil župan Mestne občine Maribor in nekdanji športnik Aleksander Saša Arsenovič.

Prijave na Božičkov tek je mogoče opraviti prek te spletne strani, seveda pa se lahko tekači, ki se za priključitev odločijo v zadnjem trenutku, prijavijo tudi pred startom teka na Trgu Leona Štuklja.

Božičkov tek bo tudi letos dobrodelno obarvan

Medtem ko bodo otroke ob prihodu v cilj, ki bo na Trgu Leona Štuklja predvidoma ob 12. uri, nagradili s posebnimi medaljami, ki jih bodo spominjale na uspešno premagan izziv, bodo razveselili tudi humanitarno društvo Koraki za korakce, saj bodo en evro od vsake vplačane startnine podarili njim.

Društvo je do danes pomagalo že več kot 20 osnovnim šolam in institucijam, ki skrbijo za uravnotežen in socialno pravičen razvoj naših najmlajših.

S svojim projektom »20 za 20« se bo Božičkovemu teku tudi letos pridružil ambasador otroških tekov Marko Soršak Soki, ki je z glasbili do danes obdaril že več kot 50 otrok oziroma več kot 100 slovenskih šol.

Čeprav je Soki svoj cilj že dosegel, se ne ustavlja, ampak nadaljuje s svojim poslanstvom. Ponosni in veseli so, da bodo z izkupičkom Božičkovega teka sodelovali pri obdaritvi ene slovenske osnovne šole.

Decembra nas obdaja toplina

In ko lahko naredimo nekaj koristnega in zdravega zase, lahko s to našo odločitvijo polepšamo praznike tudi tistim, ki jim življenje ni tako naklonjeno. Božiček nas spremlja vse leto in poskrbi, da se ob koncu leta sveti čim več otroških oči in da čim bolj glasno odmeva pristen otroški smeh.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice